Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ο εφημέριος τελεί τη Θ. Λειτουργία με τις φωτογραφίες των ενοριτών του

Οι πάγκοι είναι γεμάτοι στον ενοριακό ναό Αγίων Κηρύκου και Ιουλίττης στο Robbiano της επαρχίας Μιλάνου. Υπήρχαν πολλοί πιστοί στη Λειτουργία της περασμένης Κυριακής. Υπήρχαν οι οικογένειες, όπως πάντα. Υπήρχαν πολλοί ηλικιωμένοι, νέοι, κι αρκετά παιδιά. Το εκκλησίασμα ήταν ζωηρό και ποικολόχρωμο, αλλά πάρα πολύ ήσυχο. Μια σιωπή σουρεαλιστική.

Ναι, διότι ο π.Ιωσήφ βλέπει τους ενορίτες του, αλλά δεν μπορεί να τους ακούσει. Τελεί σε κοινωνία μαζί τους, υπέρ υγείας και σωτηρίας τους, βλέπει τα πρόσωπά τους, αλλά εκείνη τη στιγμή οι ενορίτες είναι ο καθένας στο σπίτι του. Συμμετέχουν στη Θ. Λειτουργία μπροστά στην τηλεόραση, ή μεσω ιντερνετ και facebook, σε live streaming.

Όμως, δεν τον άφησαν μόνο σε μια άδεια εκκλησία, ούτε αυτός τους ξέχασε επειδή ο ναός έκλεισε λόγω πανδημίας. Η τεχνολογία μάς φέρνει πάλι κοντά, πάλι στο ναό, ακόμη κι όταν “μένουμε σπίτι”, προσευχόμενοι στην κατ’ οίκον εκκλησία. Του έστειλαν ο καθένας από μια φωτογραφία, μια σέλφι. Και ο π. Ιωσήφ τις εκτύπωσε, έγχρωμες και μεγάλες, και τοποθέτησε την καθεμιά στον πάγκο ή στην καρέκλα όπου συνήθως κάθεται ο κάθε ενορίτης του.

Ένα απτό σημείο εγγύτητας σε περίοδο κορωνοϊού. Μικρές πράξεις, που σε περίοδο απομόνωσης λόγω πανδημίας, μας κάνουν να μην ξεχνάμε το κοινοτικό πνεύμα. Και ότι η Θ. Λειτουργία προσφέρεται πάντοτε υπέρ όλου του λαού, ακόμη και σε έναν άδειο ναό με μόνο τον ιερέα, και τις πόρτες κλειστές.

Πηγή: Avvenire
Mετάφραση: π.Λ
 

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos