Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ο εφημέριος-γιατρός: αγία τράπεζα θα είναι το κρεβάτι των ασθενών

Αφού είχε εξασκήσει το επάγγελμα του γιατρού, χειροτονήθηκε ιερέας. Ο εφημέριος τώρα θέλει να επιστρέψει για να βοηθήσει όσους υποφέρουν στην εντατική: “Προσευχηθείτε για μένα”

Την Τετάρτη ο π. Alberto Debbi θα επιστρέψει στον θάλαμο του ίδιου νοσοκομείου όπου είχε υπηρετήσει, για να προσφέρει την ιατρική του υπηρεσία στην Πνευμονολογία, στο κέντρο Covid-19, στη Modena, μέχρι το τέλος Απριλίου.

Το ράσο του θα κρεμαστεί προσωρινά στη ντουλάπα του σκευοφυλακίου για να φορέσει τη στολή του γιατρού και να βοηθήσει στον θάλαμο νοσηλείας, αντιμετωπίζοντας τους ανθρώπους που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό.

Την είδηση που ανέφερε η Gazzetta di Reggio Emilia και άλλες τοπικές εφημερίδες αφορά την επιλογή του 44χρονου εφημερίου από το Correggio, ο οποίος πριν εισέλθει στο ιεροσπουδαστήριο είχε σπουδάσει ιατρική στο Policlinico της Modena. Αποφοίτησε το 2001 κι εξειδικεύτηκε στις ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος.

Για έξι μήνες εργάστηκε στο νοσοκομείο του Scandiano, έπειτα στο Πρώτων Βοηθειών του Castelnovo Monti, και τέλος στο τμήμα Πνευμονολογίας του Sassuolo (Modena), όπου παρέμεινε για σχεδόν επτά χρόνια και αποφάσισε να επιστρέψει εκεί την Τετάρτη, για να προσφέρει τη δική του συμβολή στην αντιμετώπιση αυτής της έκτακτης υγειονομικής ανάγκης.

Το 2018 χειροτονήθηκε ιερέας και ονομάστηκε βικάριος της ποιμαντικής ενότητας της Παναγίας των Χαρίτων στο Correggio.

Στους ενορίτες του εξήγησε αυτή του την επιλογή σε μια περίοδο έκτακτης ανάγκης, με ένα μήνυμα στο Facebook: “Σας ζητώ να προσευχηθείτε για μένα. Από την Τετάρτη θα ξεκινήσω (προσωρινά) να εξασκώ πάλι το ιατρικό επάγγελμά στο νοσοκομείο του Sassuolo, στην Πνευμονολογία, κέντρο COVID-19. Νομίζω ότι σε αυτή τη δύσκολη και οδυνηρή περίοδο, αυτός είναι ένας τρόπος να “διακονήσω” και να θέσω τον εαυτό μου στην υπηρεσία των ασθενών με όλες τις δυνάμεις μου. Αυτό αποτελεί ένα ζωντανό κομμάτι σ’ εμένα, και τώρα περισσότερο από ποτέ με ωθεί να δώσω τον εαυτό μου. Ευχαριστώ τον Επίσκοπό μου και τον π. Sergio, που μου δίνουν την ευκαιρία να το επιτελέσω. Αν και κάπως μακριά σε απόσταση, θα είμαι προσβάσιμος για σας στο κινητό τηλέφωνο. Θα συνεχίσω να προσευχόμαι και να τελώ τη Θεία Λειτουργία υπέρ υγείας σας. Στο νοσοκομείο, τώρα, αγία τράπεζα γίνεται το κρεβάτι των αρρώστων. Σας αγκαλιάζω όλους! Θάρρος!”.

Πηγή: Avvenire
Mετάφραση: π.Λ

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos