Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ...

Ο τίτλος είναι σχεδόν σωστός, εφόσον αναφέρεται στο Μοναστήρι της Αγίας Λουκίας στην Citta della Pieve, στην ιταλική περιοχή της Περούτζια, στο οποίο ζουν 30 Κλαρίσσες Μοναχές, 3 εκ των οποίων έχουν συμπληρώσει τα 100 χρόνια ζωής. Πράγματι η αδ. Giuseppa Zanette συμπλήρωσε αυτό το μήνα τα 105 έτη της και οι αδ. Maria Eletta Fortunati και Maria Lilia Fortunati κοντεύουν τα 102 έτη. Μάλιστα η αδ. Maria Eletta είναι η αρχαιότερη Μοναχή όλων, καθόσον εγκλείστηκε στο Μοναστήρι το 1930 !
Το Μοναστήρι, σημείο αναφοράς στην περιοχή, όχι μόνο γιατί ακούει τις προσευχές όλων αλλά και γιατί έσωσε πολλούς φτωχούς, στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν οι Μοναχές φιλοξένησαν και μοιράστηκαν το ψωμί τους με τους αναγκεμένους, έχει κλήσεις απ΄ όλη την Ιταλία και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον, κόντρα σε κορωνοιούς και άλλες δυσκολίες!

Πληροφορίες και φωτογραφία από τοπική ιστοσελίδα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos