Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

AΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟ'Ι'ΟΥ

Ο καρδινάλιος P.Turkson, επιικεφαλής του Οργανισμού της Αγίας Εδρας για την Ολοκληρωμένη Ανθρώπινη Ανάπυξη, απηύθυνε έκκληση προς τις Ιεραρχίες και τις πολιτικές αρχές όλων των χωρών, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της Καθολικής Εκκλησίας, για όσους εργάζονται στο χώρο της υγείας και κάνοντας έκκληση για αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών στις δύσκολες εποχές που ζούμε.
Αναγνώρισε τη δυσκολία που φέρνουν μέτρα που διακόπτουν την οικονομική ζωή, την επιχειρηματικότητα, την εργασία, τον τουρισμό, τα ταξίδια, τα σπορ, την ίδια την άσκηση της θρησκευτικής ζωής, με τον περιορισμό στην ελευθερία κίνησης εντός περιοχής ή κράτους και ζήτησε υπευθυνότητα των πολιτών και αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών στην προσφορά ιατρικής και οικονομικής βοήθειας προς τις ασθενέστερες χώρες. Υπογράμμισε ότι η ανισότητα στα οικονομικά και τεχνολογικά μέσα καθιστά την ανθρώπινη ζωή περισσότερο ευάλωτη στις φτωχές χώρες.
Ανέφερε την αξία της “θυσίας” την περίοδο της Σαρακοστής, ζητώντας όπως ο Κύριος μας, να δείξουμε αγάπη προς το πλησίον και να καταλάβουμε την αξία της αδελφοσύνης και κατέληξε “ Ζητάμε από το Αγιο Πνεύμα να φωτίσει τις προσπάθειες των επιστημόνων, των εργαζομένων στο χώρο της υγείας και των κυβερνώντων και αφιερώουμε όλους τους λαούς που πλήτονται στη μεσιτεία της Παρθένου Μαρίας, Μητέρας της Ανθρωπότητας ”

Πληροφόρηση και φωτογραφία Turkson από VaticanNews

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”
 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos