Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Αντιμετωπίζουμε τον κορονοϊό με το «πακέτο της καρδιάς»

Η Αποστολική Ελεημοσυνερία, «το πρώτον βοηθειών της αγάπης» του Πάπα, το οποίο εξασφαλίζει την πνευματική και πνευματική υποστήριξη προς τους φτωχούς, και με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον κορονοϊό και με την πλήρη συμμόρφωση με τα πρόσφατα διατάγματα της Ιταλικής Κυβέρνησης.

Ιερείς που γίνονται πλησίον, πολύτιμοι για την υποστήριξή τους για όποιον πάσχει, εθελοντές που με αφοσίωση εκτελούν την υπηρεσία τους. Ο Πάπας Φραγκίσκος, σε αυτές τις ημέρες έκτακτης ανάγκης για τον κορονιϊό, έχει τονίσει αρκετές φορές την σημαντικότητα της αποστολής τους. Από την καρδιά του Βατικανού, στην εργατικότητα που διακρίνει την Αποστολική Ελεημοσυνερία, τα λόγια τα οποία μετατράπηκαν αμέσως σε συγκεκριμένες πράξεις.

Οι φτωχοί δεν είναι ποτέ μόνοι
Ο Καρδινάλιος Konrad Krajewski – εξηγεί στο Vatican News – ότι ο τρόπος βοήθειας προς τους αναγκεμένους της Ρώμης αλλά και εκείνων που βρίσκονται γύρω από το Βατικανό έχει αλλάξει υπό το φως των διαταγμάτων που έκδωσε η Ιταλική Κυβέρνηση και των διατάξεων της Αγίας Έδρας. «Αφήνουμε τις ντουζιέρες και τα μπάνια ανοικτά γιατί – μας λέει – τους φτωχούς είναι απαραίτητο και αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό. Σημαίνει επίσης την τήρηση των κανόνων και των αποστάσεων ασφαλείας». «Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε στους άστεγους είναι ένα μόνο: δεν είστε μόνοι στην αντιμετώπιση της κατάσταση έκτακτης ανάγκης, είμαστε εδώ, σας υποστηρίζουμε στην ανάγκη σας».

Η τσάντα της καρδιάς
Αυτό που αλλάζει είναι ο τρόπος διανομής των γευμάτων. Δεν θα σχηματίζεται πλέον γραμμή στους σταθμούς της Ρώμης προκειμένου να λάβουν σούπα ή φρούτα. «Πρέπει να αποφύγουμε τις συγκεντρώσεις – λέει ο Krajewski – και ως εκ τούτου σκεφτήκαμε ένα γρήγορο τρόπο να εξασφαλίσουμε το γεύμα. Προσφέρουμε μια τσάντα την οποία ονομάζω ‘τσάντα της καρδιάς’ επειδή προετοιμάζεται με αγάπη. Μέσα σε αυτή βάζουμε ένα σάντουιτς, δυο μπανάνες, μήλα, τόνο και στη συνέχεια την παραδίδουμε». Είναι ο πιο άμεσος τρόπος ώστε να μην εγκαταλείψουμε εκείνους που ήδη ζουν σε δύσκολες συνθήκες και θα κινδύνευαν να απομονωθούν ακόμη περισσότερο.

Μετάφραση:π.Ι.Σκλ
 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos