Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Η "μαγείρισσα του Θεού"

Σε ηλικία 81 ετών έσβησε στην Caronno Varesino η αδελφή Γερμάνα, κατά κόσμον Mαρτίνα Consolaro, συγγραφέας εξαιρετικά επιτυχημένων βιβλίων μαγειρικής. Την είδηση έδωσε η Famiglia Cristiana, η εφημερίδα με την οποία συνεργάστηκε η μοναχή.
Η κηδεία θα τελεστεί, όπως απαιτείται από την εντολή προστασίας από τον κορώνουν, σε αυστηρά ιδιωτική μορφή. “Πείτε το με ένα πιάτο!” ήταν η φράση που επαναλάμβανε η μοναχή, και που για πολύ καιρό είχε γίνει viral στην Ιταλία, η οποία ήταν συγγραφέας bestseller συνταγών που έγιναν ανάρπαστα, και η οποία με το φωτεινό της πρόσωπο και την ήπια φωνή της ήταν μια συνεχής παρουσία στην τηλεόραση.
Η αδελφή Γερμάνα έγινε γνωστή με το πρώτο βιβλίο συνταγών της “Όταν οι άγγελοι μαγειρεύουν”, 32 ανατυπώσεις και 2 εκατομμύρια αντίτυπα που πωλούνται στην Ιταλία, με μεταφράσεις σε 16 γλώσσες και το οποίο έγραψε το 1987.
Γεγονός που την έκανε να την αποκαλούν «ο μάγειρας του Θεού».
Η αδελφή Γερμάνα απεβίωσε το περασμένο Σάββατο σε ένα χωριουδάκι στο δήμο Sumirago (Varese). Το σώμα θα ταφεί σήμερα το απόγευμα στις 2.30 μ.μ. στο κοιμητήριο του Caronno Varesino (Varese), όπου θα τελεστεί η κηδεία “αποκλειστικά για στενούς συγγενείς”.
Συγγραφέας πάνω από 3.000 συνταγές, σε περισσότερα από τριάντα χρόνια, η αδελφή Γερμάνα ήταν έγραψε περίπου σαράντα βιβλία: “Τα επιδόρπια, συνταγές και μυστικά”, “Πώς να προετοιμάσει εξαιρετικά σπιτικά και παραδοσιακά επιδόρπια”, "Οι νόστιμες συνταγές των μοναστηριών”, “Η κουζίνα για όσους βιάζονται”, “1000 κόλπα για το σπίτι.”, «Το εύκολο μαγείρεμα της αδελφής Γερμάνας”, “Τα πρώτα μου μαθήματα: οδηγός για την προετοιμασία και παρουσίαση υπέροχων συνταγών”, “Το μεγάλο βιβλίο της εύκολης μαγειρικής”.

Μετάφραση: π.Λ.Κ
 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos