Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ IDLIB

Οι περισσότεροι στην Ελλάδα άκουσαν για την πόλη αυτή της Συρίας απ΄τα ΜΜΕ, αυτές τις μέρες, με την επεξήγηση ότι “οι πρόσφυγες και μετανάστες που προσπάθησαν να μπουν στην Ελλάδα από την Τουρκία ήταν κυρίως Αφγανοί, όχι Σϋριοι, από το Idlib, όπου παρατηρείται μαζική έξοδος πληθυσμού λόγω πολεμικών συγκρούσεων ”.
Δυστυχώς έτσι έχει η κατάσταση. Πάνω από 960.000 κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει το Idlib και το Χαλέπι, απ΄τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά ... ποιος νοιάζεται ! Τα διεθνή ΜΜΕ και οι ιστοσελίδες κάνουν κάποιες αναφορές, η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες έχει χαρακτηρίσει δραματική την ανθρωπιστική κρίση στην περιοχή, που έχει οδηγήσει τόσους ανθρώπους σε φυγή, αλλά φυγή προς που, τα σύνορα στις γειτονικές χώρες είναι κλειστά...
Οι πρόσφυγες ζητούν δικαιοσύνη, προστασία των οικογενειών τους και αλληλεγγύη της διεθνούς κοινότητας αλλά... έπεσαν πάνω στον κορωνο'ι'ό και η προσοχή όλων είναι σταμμένη αλλού. “ Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι ο μόνος που μιλά για το δράμα μας ” ανέφεραν εκπρόσωποι 30 οργανώσεων, που άνοιξαν και σχετικό πανώ στην άδεια πλατεία του Αγίου Πέτρου, στη Ρώμη, την Κυριακή 8-3-2020, προσπαθώντας να τραβήξουν την προσοχή.
Ο Ποντίφικας αναφέρθηκε ξανά κατά το Angelus στο δράμα του συριακού λαού. Αλλά είναι “ φωνή βοώντος εν τη ερήμω ”...

Πληροφορίες / φωτογραφία από VaticanNews

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
   

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos