Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΚΑΡΙΤΑΣ EΛΒΕΤΙΑΣ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!

Το Ομόσπονδο Κράτος της Ελβετίας παρουσίασε καλά οικονομικά στοιχεία και για το 2019: 3,4 δις ελβετικά φράγκα το πλεόνασμα, παραπάνω από τα 2,5 δις για καθένα από τα έτη 2017 και 2018. Χαμηλό δεκαετίας για την ανεργία στο 2.6%.
Όλα καλά, λοιπόν. ΟΧΙ ! Διαμαρτύρεται η Κάριτας Ελβετίας. Το πλεόνασμα έπρεπε να μην ξεπερνά το 1.2 δις, εκτοξεύθηκε λόγω της κρατικής απόφασης για μείωση της χρηματοδότησης για ανάπτυξη. Όμως, υποστηρίζει η Κάριτας “ η Ελβετία οφείλει, ως απόδειξη αλληλεγγύης, να επενδύει περισσότερα στη συνεργασία για την ανάπτυξη ” και το εξηγεί. Παρά τα καλά οικονομικά αποτελέσματα υπάρχει σταθερή άνοδος της φτώχειας στη χώρα από το 2014. 660.000 άτομα, σχεδόν το 8% του πληθυσμού κτυπήθηκε από τη φτώχεια. Ανάμεσά τους 144.000 παιδιά, δεδομένο ιδιαίτερα ανησυχητικό. Επίσης πολλοί άνθρωποι, τριπλάσιες γυναίκες από άνδρες, αναγκάζονται να εργαστούν περισσότερες απ΄το κανονικό ώρες για επιβιώσουν. Αυξάνονται επίσης τα ανασφάλιστα άτομα στη χώρα ενώ, μετά τα 46 έτη τους, πολλοί, ιδιαίτερα χωρίς σοβαρά μορφωτικά εφόδια, δυσκολεύονται να βρουν εργασία και έχουν ανάγκη κρατικής κοινωνικής βοηθείας για να ζήσουν.
Η Κάριτας χαιρετίζει την “ πρωτοβουλία 60 πόλεων για την κοινωνική πολιτική ”
που επιδιώκουν τη χάραξη κοινής στρατηγικής γι` αποτελεσματική βοήθεια στους ασθενέστερους και επισημαίνει το πρόβλημα έλλειψης κατάλληλων σπιτιών για οικογένειες με χαμηλότερα εισοδήματα, οι οποίες αναγκάζονται να μείνουν σε αυτοσυντηρημένε μικρά σπίτια, με αποτέλεσμα να αυξάνεται το στρες και να δημιουργούνται εντάσεις εντός οικογένειας.

Πληροφόρηση και logo από L` Osservatore Romanο 28-29/2/2020

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
 

 

 
Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos