Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Απ’ ευθείας μετάδοση της Θ. Λειτουργίας από το Παρεκκλήσιο της Αγίας Μάρθας

Ο Πάπας Φραγκίσκος θέλοντας να δείξει την καθημερινή εγγύτητα του σε άρρωστους ανθρώπους, ανθρώπους που βρίσκονται σε καραντίνα, σε άτομα που δεν μπορούν να μετακινηθούν: από σήμερα, Δευτέρα 9 Μαρτίου, και ώρα 7.00 πμ. που θα τελεί τη Θ. Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο της Αγίας Μάρθας, θα μεταδίδεται ζωντανά από το radio vaticana.
"Σε σχέση με την ιδιαίτερη κατάσταση λόγω του κινδύνου εξάπλωσης του Covid-19 - δήλωσε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας Matteo Bruni – «ο Άγιος Πατέρας ζήτησε τη Θ. Λειτουργία για τις επόμενες ημέρες να μεταδίδεται ζωντανά από το Παρεκκλήσιο της Αγίας Μάρθας στο Βατικανό, όπου την τελεί καθημερινά.
Και όσα μέσα τηλεοπτικά το ζητήσουν μπορούν να ενωθούν μέσω του radio vaticana για απ’ ευθείας μετάδοση για να δοθεί η δυνατότητα σε όσους πιστούς το επιθυμούν να ενωθούν στην προσευχή με τον Επίσκοπο Ρώμης».
Η καθημερινή τέλεση της Θείας Λειτουργίας στο Παρεκκλήσιο της Αγίας Μάρθας είναι μία πρωτοβουλία του ίδιου του Πάπα Φραγκίσκου και κατά την τέλεση αυτή δέχτηκε χιλιάδες πιστούς σε μικρές ομάδες να συμμετάσχουν.
Τα σύντομα καθημερινά κηρύγματά του χωρίς γραπτό κείμενο που συνοψιζόταν καθημερινά από το ραδιόφωνο του Βατικανού, Ειδήσεις και τον Osservatore Romano, έχουν γίνει σημείο αναφοράς για πολλούς ανθρώπους στον κόσμο.
Λόγω της ιδιάζουσας κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στον κόσμο, ο Πάπας Φραγκίσκος συμφώνησε για τη ραδιοτηλεοπτική μετάδοση, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στις οικογένειες και σε όλους εκείνους που υποφέρουν.


 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos