Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ρωσία: Εγκρίθηκε η τροποποίηση του Συντάγματος για αναφορά στον Θεό

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή της Δούμας η νομοθεσία για τροποποίηση του Συντάγματος με απόφαση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν, η οποία προβλέπει την αναφορά του Θεού στο ρωσικό Σύνταγμα.
"Η Ρωσική Ομοσπονδία, ενωμένη με χιλιάδες χρόνια ιστορίας, διατηρώντας τη μνήμη των προγόνων που μας μεταδίδουν τα ιδανικά και την πίστη στο Θεό, καθώς και τη συνέχεια της ανάπτυξης του ρωσικού κράτους, αναγνωρίζει την ιστορική ενότητα του κράτους" - αναφέρει μεταξύ άλλων η τροπολογία.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, η αναφορά του Θεού στο ρωσικό Σύνταγμα, δεν θα αλλάξει τη κοσμική φύση της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Επίσης να αναφερθεί ότι ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, που άρχισε τη συγκεκριμένη διαδικασία, δήλωσε παρόλο αυτά πως η Ρωσία θα «παραμείνει κοσμικό κράτος» όπου κάθε πολίτης ορίζει ο ίδιος τη στάση του απέναντι στον Θεό.
Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας, Πατριάρχης Κύριλλος, επέμενε μέσω άμβωνος για ανάγκη της αναφοράς του Θεού στο Σύνταγμα της Ρωσίας.
Ακόμη, ο Πατριάρχης Μόσχας δήλωσε ότι "η αναφορά στον Θεό δεν υπονομεύει με κανέναν τρόπο την αρχή του κοσμικού χαρακτήρα, όπου είναι θεμελιώδες, για την χώρα μας".

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr
 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos