Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Μετανάστες προσπαθούν να παραβιάσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα

Ένα άτομο τραυματίστηκε αλλά η Αθήνα αρνείται ότι έγινε χρήση όπλων στα σύνορα όπου χιλιάδες πρόσφυγες έχουν μαζευτεί. Ο Ιησουίτης πατέρας Joyeux: «Δεν αρκούν τα χρήματα της Ευρώπης, υπάρχει έλλειψη πνευματικού και πρακτικού θάρρους για την αντιμετώπιση των καταστάσεων».
Συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, όπου χιλιάδες μετανάστες έχουν συσσωρευτεί στα σύνορα, αφού η Άγκυρα άνοιξε τα σύνορα με την Ευρωπαϊκή Ένωση και η Αθήνα ανέστειλε για ένα μήνα τις αιτήσεις ασύλου. Στο Pazarkule/Καστανιές οι μετανάστες εκσφενδόνισαν πέτρες κατά της ελληνικής αστυνομίας, η οποία απάντησε με δακρυγόνα.

Η διάψευση της Αθήνας
Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν μετά από τον τραυματισμό ενός μετανάστη στο πόδι από σφαίρα, ενώ προσπαθούσε να κόψει το φράκτη που χωρίζει τις δύο χώρες. Η κυβέρνηση της Αθήνας διαψεύδει κατηγορηματικά ότι τον πυροβόλησε και κατηγορεί την Τουρκία για κατασκευή ψευδών ειδήσεων με σκοπό τη δυσφήμιση της Ελλάδας, μέσω της εξάπλωσης της είδησης για την ύπαρξη ενός θύματος.

Ερντογάν: η Ε.Ε. παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα
Από την πλευρά του, ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν ο οποίος σήμερα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Michel, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «Βυθίζει τις φουσκωτές λέμβους αφήνοντας να μικρά παιδιά να πεθαίνουν» και ανέφερε στο κοινοβούλιο ότι «κάθε ευρωπαϊκή χώρα που προσπαθεί να στείλει πίσω τους πρόσφυγες στους οποίους έχει κλείσει τα σύνορα, χτυπώντας τους και βυθίζοντας τις βάρκες τους, παραβιάζει την οικουμενική Διακήρυξη για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Στη Λέσβο 500 άτομα μεταφέρθηκαν σε ένα πλοίο
Η κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου είναι επίσης κρίσιμη, ιδιαίτερα στη Λέσβο, όπου 500 άτομα, συμπεριλαμβανομένων πολλών παιδιών, επιβιβάστηκαν σε ένα ελληνικό καράβι αφού είχαν περάσει δύο νύχτες κατασκηνώνοντας στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Η άφιξή τους παρεμποδίστηκε από τον τοπικό πληθυσμό ο οποίος δεν επέτρεψε στις αρχές και στις μη κυβερνητικές οργανώσεις να τους φροντίσουν μεταφέροντάς τους σε κέντρα υποδοχής.  Αυτά τα άτομα, αναφέρει το Ελληνικό Υπουργείο Άμυνας, θα παραμείνουν επί του πλοίου εν αναμονή καταλύματος στην ηπειρωτική χώρα.

Μετάφραση:ρφ
 


 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos