Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ο ΠΑΠΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ

Έχουμε συχνά αναφερθεί στο Global Catholic Climate Movement, την “ομπρέλα” κάτω από την οποία συνασπίζονται εκατοντάδες καθολικές οργανώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος. Εκπρόσωποι της συναντήθηκαν με τον Πάπα Φραγκίσκο και το νέο Πρόεδρο της Συνόδου για τον Ευαγγελισμό των Λαών, φιλιππινέζο καρδινάλιο Tagle, στη Ρώμη, την 27-2-2020. Το GCCM συμπληρώνει 5 χρόνια από την ίδρυσή του, ως απτό αποτέλεσμα του καλέσματος του Ποντίφικα για την προστασία της “κοινής μας οικίας” μέσω της εγκύκλιας επιστολής Laudato si
και παρουσίασαν την ως τώρα δραστηριότητα και τις μελλοντικές δράσεις.
Το Περιβαλλοντικό Καθολικό Κίνημα, όπως παρουσιάστηκε απ' τον αργεντικό εκτελεστικό διευθυντή του Tomas Insua εκπαιδεύει εκατοντάδες εμψυχωτές σε καθολικούς θεσμούς και ενορίες, για να προωθήσει το μήνυμα του Laudato si στη βάση και προσπαθεί να αλλάξει τις καρδιές των πιστών ώστε να έρθουν πιο κοντά στη φύση.
Το διήμερο 7-8 Μαρτίου 2020, σε συνεργασία με το Βικαριάτο Ρώμης, οργανώνει πνευματική συνάντηση στην Ασίζη ενώ θα συνεχίσει τις οικουμενικές πρωτοβουλίες την περίοδο 1/9 – 4/10/2020, που οι χριστιανικές εκκλησίες έχουν αποφασίσει να αφιερώνουν στη προστασία της δημιουργίας. Επίσης τονίσθηκε ότι το μετασυνοδικό κείμενο του Πάπα για την Αμαζονία “ Querida Amazonica ” είναι το πρώτο παπικό κείμενο με ειδική αναφορά στην προστασία της δημιουργίας σε συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή και ότι εντός 2020 θα οργανωθούν εκατοντάδες δράσεις για την προστασία του Κλίματος σε όλες τις ηπείρους.


Πληροφορίες και φωτογραφία από πρακτορείο Zenit.fr

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos