Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΝΤΑ ( ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ) ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΑ...

Τα πρόσφατα γεγονότα, που συνεχίζονται, με την άφιξη δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα μας, δεν πρέπει να αποτελέσουν αιτία να χάσουμε το δίκιο και την ανθρωπιά μας !

-- “ Πράττουμε άριστα που προστατεύουμε τα σύνορά μας και αποδίδουμε τιμή στους συνοριοφύλακες, αλλά δε θα διαγράψουμε, για χάρη κανενός, τον ευρωπαϊκό συνταγματικό πολιτισμό, μέρος του οποίου είναι η ελληνική έννομη τάξη και ας κωφεύει η Ευρώπη στις εκκλήσεις μας. Γνωρίζω ότι αναρτήσεις σαν αυτές δεν είναι δημοφιλείς, αλλά, εν ονόματι του ρεαλισμού, δε θα πετάξουμε όλους τους κανόνες δικαίου και ανθρωπιάς στα σκουπίδια του Ερντογάν, αν μη τι άλλον, επειδή ύστερα δε θα νομιμοποιούμαστε να τους επικαλούμαστε ” Αυτά έγραψε ο καθηγητής Ξενοφών Κοντιάδης στο fb και επιτρέψτε μου να συμφωνήσω μαζί του. Η αναστολή δικαιώματος κατάθεσης αίτησης από πρόσφυγα δεν είναι συνταγματικά νόμιμο μέτρο...
-- Εξίσου απαράδεκτη υπήρξε η συμπεριφορά κάποιων κατοίκων προς πρόσφυγες που έφθασαν με βάρκα στη Λέσβο. Έχουν κάθε δίκιο να διαφωνούν με τις συνεχείς αφίξεις, χωρίς αποσυμφόρηση των νησιών. Όμως οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί για τις πρόσφυγες, ως γυναίκες και μητέρες, επιστρέφουν σε αυτούς που τις απηύθυναν !
-- Ακούστηκε ευχάριστα ότι οι κάτοικοι των συνόρων αλλά και διάφοροι άλλοι φορείς πηγαίνουν εφόδια στους αστυνομικούς και στρατιώτες που προστατεύουν την ελληνική μεθόριο, σε αντιδιαστολή με τη μεταχείριση που είχαν οι Μονάδες Τάξης που πήγαν σε Λέσβο και Χίο. Μα είναι φυσικό ! Οι πρώτοι αντιμετωπίζονται ως άνθρωποι που κάνουν το καθήκον τους. Τα ΜΑΤ θεωρήθηκαν και συμπεριφέρθηκαν ως δυνάμεις επιβολής αποφάσεων για τις οποίες οι νησιώτες διαφωνούσαν. Εκεί “χάθηκε η μπάλα”
-- Φυσικά, όσο δίκιο και να είχαν οι νησιώτες, ήταν απαράδεκτο να επιτεθούν σε αστυνομικούς που ξεκουράζονταν στα δωμάτιά τους, σε ξενοδοχείο...
-- Τέλος όρια πρέπει να υπάρξουν και στο “παραμύθι” ότι για όλα, στο τέλος, φταίνε οι ΜΚΟ ! Διακινείται από κρατικούς και τοπικούς φορείς, που δε θέλουν ν` αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη σημερινή κατάσταση ! Χωρίς σοβαρές ΜΚΟ η κατάσταση θα ήταν από χρόνια πολύ χειρότερη. Το ξέρουν και, τάχα, κάνουν τη “διάκριση” ότι αναφέρονται σε ΜΚΟ με ύποπτη δράση. Αν είναι άξιοι ας τις ελέγξουν αλλιώς ας πάψουν να μιλούν ! Αν αποχωρήσουν η Υπάτη Αρμοστεία και οι ΜΚΟ που προσφέρουν έργο στο προσφυγικό μόνο οι τοπικές κοινωνίες και οι πρόσφυγες έχουν να χάσουν...

Αν χάσουμε το μέτρο θα καταλήξουμε, ως κοινωνία, σε καταστάσεις που τις βλέπουμε τώρα και μένουμε έκπληκτοι. Όπως το 6χρονο κοριτσάκι της φωτογραφίας, που συνελήφθη από αστυνομικό, ο οποίος θεώρησε λογικό να του φορέσει χειροπέδες!
Χωρίς διαμαρτυρία από τη δασκάλα και το σχολείο... Στις προηγμένες ΗΠΑ βεβαίως...


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος Συνοδικής Επιτροπής “ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ “


 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos