Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

«Στην πίστη βρίσκω τη δύναμή μου»

Η Maria Grazia Cucinotta, μία από τις πιο σημαντικές ηθοποιούς  του ιταλικού κινηματογράφου, αναφέρεται στην πίστη της και την ευλάβειά της τόσο προς την Παναγία προστάτισσα της Messina, πόλη της καταγωγής της.

«Είμαι βαθιά συνδεδεμένη στην ευλάβεια προς την Παναγία. Βιώνω την πίστη μου  με φυσικό τρόπο, διότι έτσι μεγάλωσα. Η πνευματικότητα  αποτελεί μέρος της  ζωής μου” – αναφέρει η ηθοποιός  σ’ ένα δημοσιογράφο. Μα πως γεννήθηκε η πίστη σου;  Θέλω να ευχαριστήσω τη μητέρα μου. Εκείνη ήταν το βασικό πρόσωπο της θρησκευτικότητάς μου  και ήδη από μικρή ηλικία έλαβα μια Καθολική εκπαίδευση.

Μου δίδαξαν την αξία της προσευχής,  διδάχτηκα  να πιστεύω ότι στη ζωή μας προστατευόμαστε από τον Ιησού, την Παναγία και τους Αγγέλους». στη ζωή μου».

Η οικογένεια με δίδαξε να πιστεύω στο Θεό.

Η οικογένεια είναι το βασικό στήριγμα της Maria Grazia.

Διατηρώ με ζήλο τις ρίζες μου, τόσο τις θρησκευτικές όσο και τις κοσμικές. Είμαι στενά δεμένη με την οικογένειά μου,  όλα τα οφείλω σ’ εκείνους.

Αυτό που εντυπωσιάζει στην ηθοποιό  είναι επίσης και η ιδιαίτερη ευλάβειά της προς τον Άγιο Αντώνιο της Παδούης. Μια ουράνια προστασία, που όπως εξηγεί η ίδια, αισθνα΄νθηκε από παιδί: « Η Μητέρα μου  πριν από μένα  είχε δύο αυθόρμητες αποβολές. Εγώ γεννήθηκα με τεράστιες δυσκολίες  και οι γιατροί μου είχαν δώσει καμία ελπίδα.

Έτσι η μητέρα μου ζήτησε τη χάρη από τον Άγιο Αντώνιο της Παδούης , στον οποίο  είχε μεγάλη ευλάβεια . Πιστεύω ότι ήταν οι προσευχές της  στον Άγιο που έδωσαν τη δυνατότητα της  γέννησής και της διατήρησής μου στη ζωή, λέει η Cucinota.

Μεγάλη ευλάβεια στον Άγιο Αντώνιο

Μια ισχυρή προστασία, μια ζωή δεμένη με εκείνη του Αγίου Αντωνίου δεμένη με την προσευχή, μια ευλάβεια που εκείνη μετέδωσε και στο σύζυγό της  και στην κόρη της, οδηγώντας τους στη Βασιλική του Αγίου:

Η Cucinota  ολοκλήρωσε τη συνέντευξη λέγοντας :«Το να πιστεύει κάποιος στο Θεό και στους Αγίους  είναι κάτι που σε βοηθά να ζεις σωστά»,

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos