Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΑΝΟΙΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ “ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ”

Όλοι έχουμε δει περίτεχνα έργα street art σε δρόμους. Άλλοτε πρωτότυπα άλλοτε αναπαραστάσεις κλασσικών έργων ζωγράφων, πραγματικά ομορφαίνουν τις επιφάνειες στις οποίες έχουν δημιουργηθεί, αντίθετα από τα συνθήματα ή τις μουτζούρες που κυρίως ρυπαίνουν. Ένα τέτοιο έργο ανακάλυψε ο Mauro Olivieri, κοντά σε γέφυρα της Λεωφόρου Vittorio Emmanuelle II, στη Ρώμη, ο οποίος εργάζεται στην Υπηρεσία Ταχυδρομείων και Νομισμάτων του Βατικανού.
Απεικονίζει το Χριστό, όπως τον ζωγράφιζε ο γερμανός Heinrich Hofmann, τον 19o αιώνα, και πρότεινε να γίνει γραμματόσημο της Αγίας Έδρας.
Οι προϋστάμενοι του αποφάσισαν να γίνει γραμματόσημο για την περίοδο του Πάσχα ! Προς το παρόν σε ποιο σημείο της Ρώμης βρίσκεται το έργο δεν έχει διαρρεύσει. Ούτε το όνομα του καλλιτέχνη, το οποίο αγνοείται, γιατί δεν υπάρχει υπογραφή του.

Ίσως, τώρα, μετά τη δημοσιότητα, εμφανισθείΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ


 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos