Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Το σύνθημα του Frater: «Σήκω και περπάτησε»

«Ο Ιησούς είχε πει αυτή τη φράση σε έναν κουτσό πριν από δύο χιλιάδες χρόνια. Αυτά τα λόγια ισχύουν και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες του σήμερα. Έχω επαναλάβει πολλές φορές, ότι τα καλά πράγματα που κάνουμε εμείς, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, θα πρέπει να φτάνουν και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και έτσι δεν θα μας παρουσιάζουν ως φτωχά πλάσματα.
Άρχισα να περιγράφω διάφορα γεγονότα, κυρίως εκείνα στα οποία είχαν συμμετάσχει άτομα με αναπηρία και άρρωστοι. Αυτός είναι ο λόγος που τελικά πήγα στο Radio Ognjišče, όπου εδώ και 25 χρόνια ετοιμάζω το πρόγραμμα με τίτλο Σήκω και Περπάτα, ακριβώς ένα χρόνο λιγότερο από την ύπαρξη του ραδιοφωνικού σταθμού. Εδώ σίγουρα έχω ακροατές όσο σε μια μεγάλη ενορία».

Το πρόγραμμα που χαϊδεύει και ενθαρρύνει

«Με το πρόγραμμα απευθύνομαι στους ανθρώπους μεταξύ των οποίων βρίσκομαι και εγώ. Ποιος μπορεί να τους βοηθήσει καλύτερα αν όχι ένας από αυτούς, που μπορεί να ταυτιστεί μαζί τους, που έχει βιώσει παρόμοιες εμπειρίες με τις δικές τους, μιλώντας για τη ζωή του. Προετοιμάζω αυτό το πρόγραμμα με την καρδιά μου, όχι με τη γνώση, από μέσα μου.
Το πρόγραμμα δεν αποσκοπεί στην παρηγοριά, αλλά με το περιεχόμενό του επιδιώκει κυρίως να ενθαρρύνει τους ασθενείς, τους ανάπηρους και όλους τους ανθρώπους που υποφέρουν  ώστε να στρέψουν το βλέμμα τους προς το μέλλον και να αναρωτηθούν σε τι μπορεί να υπηρετήσει η ασθένεια ή η αναπηρία τους».

Εν κατακλείδι

Ο ασθενής και ο ανάπηρος δεν πρέπει να αποτελούν μόνο αντικείμενα βοήθειας αλλά κυρίως ενεργά υποκείμενα, φορείς ενός προσκυνήματος πίστης και ελπίδας, μάρτυρες των θαυμάτων της αγάπης και της χαράς του Πάσχα.

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos