Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΗΣ ΠΑΔΟΒΑ

Η πόλη που έζησε στο τέλος της ζωής του ο, Πορτογάλος στην καταγωγή. Αντώνιος διαθέτει μεγαλοπρεπή ναό, όπου διατηρείται, ακόμα ανέπαφη η γλώσσα του. Έχουν περάσει 8 αιώνες από το 13ο αιώνα, όταν έζησε, για μόλις 36 χρόνια, μεταξύ Πορτογαλίας, Γαλλίας και Ιταλίας, αναδειχθείς σε μέγα διδάσκαλο της Εκκλησίας και εξακολουθεί να είναι από τους πλέον δημοφιλείς καθολικούς Αγίους, μαζί με τον Άγιο Φραγκίσκο της Ασίζης, τον οποίο γνώρισε το 1221
Οι υπεύθυνοι του Προσκυνήματος στη Πάδοβα υπενθυμίζουν ότι πριν 800 χρόνια ακριβώς, το 1220, ο Αντώνιος, ευρισκόμενος τότε στην Κουίμπρα, αποφάσισε εντυπωσιασμένος από τη αυτοθυσία φραγκισκανών μοναχών, που είχαν πάει να διαδώσουν το Χριστιανισμό στη Βόρειο Αφρική, να εγκαταλείψει το Τάγμα των Αυγουστινιανών και να ενδυθεί το φραγκισκανικό ράσο.
Το 2019, 1.236.540 πιστοί από 75 τουλάχιστον χώρες προσήλθαν να τον προσκυνήσουν στο Ναό της Πάδοβας.
ΟΙ περισσότεροι ευρωπαίοι ήταν, από την Ιταλία και την Πολωνία. ήρθαν όμως προσκυνητές και από πολύ μακρινές χώρες, όπως Νέα Ζηλανδία, Ισλανδία, Ονδούρα, Μαλαισία και Σιγκαπούρη.

Πληροφόρηση από Vatican Insider της La Stampa
Φωτογραφία Ναού από διαδίκτυο


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

 

 

 

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos