Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Συγκινητικό το μήνυμα προς τους πιστούς του εφημερίου της ενορίας Castiglione d’Adda, π. Gabriele, με αφορμή τον κορονοϊό
Pin It

Συγκινητικό το μήνυμα προς τους πιστούς του εφημερίου της ενορίας CastiglionedAdda, π. Gabriele, με αφορμή τον  κορονοϊό

«Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές,

κανένας από εμάς δεν θα ήθελε να είναι στην κατάσταση στην οποία είμαστε. Η ψυχή μας είναι ταραγμένη. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που φαινόταν τόσο μακριά, είναι εδώ στο σπίτι μας. Το γεγονός αυτό μας οδηγεί να εξετάσουμε πως μέσα στον κόσμο είμαστε μια μεγάλη οικογένεια Τώρα πρέπει να ακολουθήσουμε τις υποδείξεις που οι αρμόδιες αρχές έχουν καθορίσει, συμπεριλαμβανομένης της παύσης τέλεσης της Θείας Λειτουργίας.
Είναι εύκολο σε αυτή την κατάσταση να αφήσουμε τον εαυτό μας να ταξιδέψει πνευματικά με το να γίνει ο καθένας μας απαθής στην προσευχή και αυτή να θεωρηθεί άχρηστη. Σας καλώ, αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, να αυξήσετε την προσευχή σας, που πάντοτε στρέφεται  στο Θεό. Σας προσκαλώ να καταλάβετε τις συγκυρίες, όπως την παρούσα της ανικανότητας μας, επομένως ας φωνάξουμε στο Θεό την έκπληξη μας, τον πόνο μας, και τους φόβους μας.
Ήρθε στη μνήμη μου το απόσπασμα που διαβάζετε την Τετάρτη των Τεφρών από τον προφήτη Ιωήλ που λέει: Ας κλάψουν οι ιερείς, οι λειτουργοί του Θεού, ανάμεσα στον πρόναο και το θυσιαστήριο και ας πουν: ‘Λυπήσου, Κύριε, το λαό σου’. Δεν ντρέπομαι να σας πω ότι χθες μπροστά στο Αρτοφόριο και το άγαλμα της Μεταστάσεως της Παναγίας και εγώ έκλαψα και σας ζητώ να υψώστε μαζί μου στον Κύριο την κραυγή των προσευχών μας και των δακρύων μας.
Το να προσεύχεσαι σημαίνει ήδη ότι ελπίζεις. Σας θυμάμαι όλους στην καθημερινή μου Θεία Ευχαριστία… Όταν ακούτε τις καμπάνες του ναού σας να χτυπούν, ενωθείτε με τον ιερέα που εκείνη την ώρα προσφέρει τη θυσία του Κυρίου για όλους. Αύριο το πρωί, μετά τη Θεία Λειτουργία που θα τελέσω στις 11, θα  βγω μόνος στην είσοδο του ναού και θα ευλογήσω με το Πανάχραντο Μυστήριο όλη την ενορία και όλη την πόλη. Είμαστε ενωμένοι στην προσευχή.

Ο εφημέριος σας. π. Gabriele». 

 

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos