Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Νότιο Σουδάν σύντομα μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Μια αποφασιστική στιγμή στο Νότιο Σουδάν, η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει προοίμιο για το τέλος μιας εμφύλιας σύγκρουσης που άρχισε εδώ και έξι χρόνια. Ο πρόεδρος, Salva Kiir, ανακοίνωσε συμφωνία με τον ηγέτη των ανταρτών, Riek Machar, για τη δημιουργία μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, η οποία φαίνεται να γεννιέται τις επόμενες ώρες

Μετά από έξι χρόνια εμφυλίου πολέμου, το Νότιο Σουδάν, το νεώτερο κράτος της Αφρικής, θα μπορούσε να βρει ειρήνη. Ήδη την επομένη, οι δύο συνήθεις εχθροί, ο Πρόεδρος Σάλβα Κίρ και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ρίκε Μαχάρ, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Ήταν οι ίδιοι οι ηγέτες που ανακοίνωσαν τα νέα. "Σύντομα θα διορίσω τους αντιπροέδρους και τον Riek Machar μεταξύ τους", δήλωσε ο αρχηγός του κράτους, σχολιάζοντας τη συμφωνία που επιτεύχθηκε. Η διεθνής κοινότητα, η οποία παρακολούθησε στενά την τύχη του Νότου Σουδάν, από το 2011, όταν με δημοψήφισμα η γέννηση της χώρας και ο διαχωρισμός από το Το Απρίλιο του 2019, ο Πάπας δέχτηκε στο Βατικανό το Σαλβά Κίρ και τον Ριέτ Μαχάρ: ήταν μια συνάντηση, στο τέλος της οποίας διαπιστώθηκε η κοινή επιθυμία να προχωρήσουν προς την κατεύθυνση της ειρήνης,

Ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε επίσης την προθυμία του να ταξιδέψει στο Νότιο Σουδάν με τον πρωθυπουργό της Αγγλικανικής Εκκλησίας, τον Ιουστίν Βέλμπι και τον Αιδεσιμότατο της Πρεσβυτεριανής Εκκλησίας της Σκωτίας, Ιωάννη Χαλμέρ.

Η Κοινότητα του Sant'Egidioχαιρετίζει τη δημιουργία μιας νέας κυβέρνησης που αναμενόταν πολύ. "Δημιουργείται τελικά ένας κοινός χώρος για το μέλλον της χώρας χωρίς ένοπλες αντιπαραθέσεις. Εργαζόμαστε με όλες τις ένοπλες ομάδες που μέχρι στιγμής παρέμειναν εκτός της ειρηνευτικής διαδικασίας για να αποτελέσουν αναπόσπαστο μέρος της ομάδας που θα αρχίσουν το διάλογο με την κυβέρνηση", εξηγεί στο μικρόφωνο της Hélène Destombes, ο  επικεφαλής των διεθνών σχέσεων του Sant'Egidio Mauro Garofalo.

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos