Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

TA ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΗΡΑΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΝΑΟΥ

Άλλη μια απόδειξη συνεργασίας εκπροσώπων Ισλάμ και χριστιανισμού, μετά την υπογραφή του Κειμένου στο Αμπού Ντάμπι για την Αδελφοσύνη των Λαών ! Υπό την αιγίδα της ΟΥΝΕΣΚΟ τα Εμιράτα χρηματοδοτούν την ανακατασκευή του Αγίου Θωμά, της Συρο-καθολικής Εκκλησίας, στη Μοσούλη του Ιράκ. Η Εκκλησία, του 1859, έχει υποστεί εκτεταμένες καταστροφές μετά την κατάληψη της πόλης του Βορείου Ιράκ από το Ισλαμικό Κράτος. Τα ΗΑΕ έχουν διαθέσει 50.000.000 δολάρια στα πλαίσια του Προγράμματος αποκατάστασης κτιρίων της πόλης “ Ν` αναγεννηθεί το πνεύμα της Μοσούλης “ το οποίο ελπίζεται να αποκαταστήσει σημαντικά έργα υποδομής, που είναι ταυτόχρονα και μνημεία τις πλούσιας ιστορίας της πόλης. Απ΄τα έργα που ήδη αποκαθίστανται είναι το Τζαμί στο Nuri.
Στο Άγιο Θωμά είχε τελεστεί την 28-2-2019 “ Λειτουργία για την Ειρήνη ” παρουσία του Συροκαθολικού Αρχιεπισκόπου Boutros Moshi και του Χαλδαϊκού Αρχιεπισκόπου Najib Moussa, πολλών μοναχών, πιστών και εκπροσώπων μουσουλμάνων, Γιαζίντι, Shabak. Κούρδων και Τουρκμένων. Μετά την εκδίωξη του Ι.Κ. κάποιες χριστιανικές οικογένειες έχουν επιστρέψει στην περιοχή, η συντριπτική πλειοψηφία όμως όχι.

Πληροφορίες και φωτογραφία από πρακτορείο FIDES


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ


 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos