Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ένα δυνατό φιλί στο μέτωπο του Πάπα

Αυτή η φωτογραφία έκανε το γύρω του κόσμου:

Παρουσιάζει κάποιον ο οποίος, την περασμένη Τετάρτη κατά την γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου στην Αίθουσα Παύλος 6ος , όταν στο τέλος της γενικής ακρόασης, όπως συνηθίζει ο Πάπας κατεβαίνει στο πλήθος και χαιρετά όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, εκείνος τον πλησίασε και του έδωσε ένα δυνατό και χαρακτηριστικό φιλί στο μέτωπο σαν ένα μικρό παιδί που ξαναβρίσκει τον πατέρα του.
Βρισκόταν στην πρώτη γραμμή με την ομάδα του Γάλλου ηθοποιού και ζωγράφου, Michel Lonsadale, 89 ετών Καθολικός που από χρόνια συμμετέχει στη δραστηριότητα στο Ανανεωτικό χαρισματικού κίνημα που αριθμεί δεκάδες χιλιάδες πιστούς σε όλο τον κόσμο που ο Πάπας συναντά κάθε χρόνο.
Ο Lonsdale πριν από δυο βραδιές είχε παρουσιάσει στον Πάπα δύο βιβλία του και συμμετείχε στην ακρόαση με μία ομάδα του.
Είναι γνωστό ότι ο Πάπας Φραγκίσκος δεν είναι ασυνήθιστος σε τέτοιες λεπτές και συμβολικές πράξεις σεβασμού, εκτίμησης και αγάπης από μέρους των πιστών. Και ποτέ δεν αρνείται μία ευλογία, ένα αίτημα προσεχής , μία φωτογραφία
Παρόλο που έκανε το γύρω του κόσμου, τον περασμένο Δεκέμβριο, η απότομη αντίδρασή του έναντι μιας γυναίκας που του τραβούσε το χέρι και δεν τον άφηνε να φύγει.
Τόσο εντυπωσιακή και αυτή η στιγμή που την επόμενη Κυριακή κατά τη Θεομητορική προσευχή στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου ζήτησε δημοσίως συγνώμη «για το κακό παράδειγμα, διότι και εγώ χάνω την υπομονή μου». Και μάλιστα δεν περιορίστηκε σ΄αυτό μόνο αλλά της παραχώρησε και ιδιαίτερη σύντομη ακρόαση.


 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos