Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

O πιο ηλικιωμένος που θεραπεύτηκε από τον Κορωναϊό

Ο πιο γηραιός που θεραπεύθηκε από τον Κορωναϊό είναι ένας Κινέζος Επίσκοπος.
Ο Σεβασμιότατος Joseph Zhu Baoyu, 98 χρονών, αρρώστησε από τον Κορωναϊό στις 3 Φεβρουαρίου. Στις 14 του ίδιου μήνα, θεραπεύθηκε.
Σε ηλικία 98 ετών νίκησε την δική του μάχη ενάντια στον Κορωναϊό: ο Σεβασμιότατος Joseph Zhu Baoyu, Επίσκοπος στη Nanyang (Κίνα) θεραπεύθηκε μετά από 10 ημέρες νοσηλείας.
Συνάντησε Νόσησε από τον ιό στις 3 Φεβρουαρίου, όμως ήδη στις 12 του ίδιου μήνα, οι εξετάσεις έδωσαν αρνητικά αποτελέσματα.
Δυο ημέρες αργότερα, στις 14 Φεβρουαρίου, οι πνεύμονες του δεν ήταν πια μολυσμένοι από τον ιό.
Η έκπληξη των γιατρών
Ο Ιεράρχης έπασχε ήδη από κάποιες ασθένειες εκτός του ιού (όπως η αρρυθμία και η πλευριτική συλλογή υγρού). Αυτό που εκπλήσσει είναι η αντίδραση των γιατρών και του προσωπικού του νοσοκομείου: «Η κατάσταση του ήταν μια πραγματικά εξαιρετική υπόθεση ανάκαμψης». Ο ιός είναι θανατηφόρος για τους ηλικιωμένους και για όσους έχουν ήδη κλινικές επιπλοκές».
Η πρώτη παγκόσμια περίπτωση
Η περίπτωση του Σεβασμιότατου Zhu Baoyn προσέλκυσε την προσοχή, όχι μόνο της κοινής γνώμης του τόπου του, αλλά και ολόκληρου του κόσμου.
Μέχρι σήμερα, ο αριθμός των νεκρών από τον Κορωναϊό, μόνο στην Κίνα, ξεπερνά τα 1000 άτομα: μεγαλύτερος από των αριθμό των ανθρώπων που πέθαναν από την μετάδοση του ιού virus Sars (που, μόνο το έτος 2002, ήταν 774).
Η ίαση του Σεβασμιότατου Zhu, είναι σημάδι πως κάτι αλλάζει, έστω και ελάχιστα. Το άγχος της αναμονής του εμβολίου έναντι σε αυτό τον ιό μεγαλώνει καθημερινά. Όμως η είδηση ότι, στην απουσία του, υπάρχει η πιθανότητα ίασης, μας κάνει να ελπίζουμε.
Ιδικά αν πρόκειται για ηλικιωμένους ασθενείς, που σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας είναι μεγάλο ρίσκο.

Μετάφραση: π.Ι.Σκλ.

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos