Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

25 ΝΕΟΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ “ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ”

Στο Γρηγοριανό Ποντιφικό Πανεπιστήμιο της Ρώμης λειτουργεί το “ Κέντρο Προστασίας Παιδιού ” που έχει συστήσει η Αγία Έδρα για να εξετάζει θέματα κακοποίησης παιδιών από ιερωμένους ή εντός χώρων διαχείρισης της εκκλησίας. Στο Κέντρο, από το 2016, προσφέρεται εξειδικευμένο πρόγραμμα επιμόρφωσης, που οδηγεί σε αναγνωρισμένο δίπλωμα, για όσους θα στελεχώσουν καθολικούς θεσμούς, με την ευθύνη αποτροπής αλλά και διαπίστωσης ανάλογων συμβάντων.
Την 14-2-2020 δόθηκαν τα διπλώματα του 2019, σε 25 σπουδαστές, από 19 χώρες σε τελετή που χαιρέτησε ο υπεύθυνος του Κέντρου, π. Zollner τ.Ι. Ακολούθησε κατατοπιστική ομιλία της καθηγήτριας Κανονικού Δικαίου στo Τμήμα Καθολικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Erfurt ( Γερμανία ) Myriam Wijlens, η οποία έχει πραγματοποιήσει, κατόπιν αιτήματος Επισκοπών και Ταγμάτων, προανακριτικές έρευνες καταγγελλόντων και κατηγορουμένων σε ζητήματα σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.
Η συγκεκριμένη εξειδίκευση, με παροχή γνώσεων από διαφορετικές πανεπιστημιακές ειδικότητες, στην οποία διδάσκουν, μεταξύ άλλων η αδ.Karolin Kuhn, η καθηγήτρια Katharina A. Fucks και ο p. Antonio Carron de la Torre, έχει σκοπό να καταρτίσει καθολικά στελέχη για να βρίσκουν λύσεις σε περιπτώσεις που η προστασία των ανηλίκων δεν έχει αναπτυχθεί θεσμικά και να αναπτύσσουν τρόπους παρέμβασης που να ταιριάζουν στο περιβάλλον που υπάρχουν ζητήματα.
Όπως δήλωσε και ένας απόφοιτος “ Ο καθένας μας οφείλει να είναι υπεύθυνος για την προστασία των ανηλίκων και των μειονεκτούντων ενηλίκων. Πρέπει να ζούμε στο παρόν και να αυξάνουμε την υπευθυνότητα όσων εμπλέκονται με ανήλικα άτομα, αλλάζοντας την κουλτούρα που συχνά επικρατεί σε ανάλογα θέματα, ξεκινώντας από τους εαυτούς μας ”

Σημ. Ο π. Zollner φιλοξενήθηκε Σάββατο βράδυ σε αγγλόφωνη εκπομπή της DW, που προβλήθηκε και στη χώρα μας. Όσοι τον είδαν διαπίστωσαν ότι είναι μια “καθαρή φωνή” - κόσμημα της Εκκλησίας μας, που μάχεται για να αποδοθεί δικαιοσύνη σε περιπτώσεις κακοποίησης ανηλίκων από άτομα που σχετίζονται με την εκκλησία, όσο χαμηλά ή ψηλά στην Ιεραρχία και αν τυχόν βρίσκονται...

Πληροφόρηση και φωτογραφία π. Zollner από Romasette.it

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos