Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑΣ

Στη μεγαλύτερη μουσουλμανική χώρα του κόσμου, την Ινδονησία, εκτός της επικρατούσας θρησκείας, είναι επίσημα αναγνωρισμένα άλλα 5 θρησκεύματα: προτεστάντες, καθολικοί, ινδουιστές, βουδιστές, κομφουκιανοί. Όλα πλην του τελευταίου, που για πολλά χρόνια ήταν “απαγορευμένο” έχουν, στο Υπουργείο Θρησκευτικών Υποθέσεων, Γενική Διεύθυνση καθοδήγησης της αντίστοιχης κοινότητας, που εισηγείται και επιλύει θέματα ενδιαφέροντος τους, με αρμόδιο κρατικό αξιωματούχο προερχόμενο από το αντίστοιχο θρήσκευμα. Από τον Ιούλιο 2019, όταν και συνταξιοδοτήθηκε ο Eusebius Binsasi, ο, ως τότε, καθολικός Γενικός Διευθυντής, η θέση του καλύφθηκε από μουσουλμάνο !
Παρά τις αντιδράσεις, όχι μόνο καθολικών, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου είχε υποστηρίξει ότι αυτό ήταν νόμιμο, παραπέμποντας σε “εγκύκλιο” και γραφειοκρατικά προβλήματα.
Τελικά δόθηκε η σωστή “ ερμηνεία ” και από 11-2-2020 ο καθολικός Aloma Sarumaha ( στη φωτογραφία με τον Καρδινάλιο της Τζακάρτα Suharyo ) ανέλαβε τη συγκεκριμένη Διεύθυνση του Υπουργείου...

Πληροφόρηση και φωτογραφία από AsiaNews.it


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos