Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ένα έτος ιεραποστολής για τους μελλοντικούς διπλωμάτες της Αγίας Έδρας

Το είχε προαναγγείλει  στο τελικό κήρυγμά του κατά τη Σύνοδο για την Αμαζονία, και τώρα  αυτό γίνεται πράξη. Ο Πάπας Φραγκίσκος  έγραψε στο Σεβασμιότατο   Joseph Marino, νέο Πρόεδρο της Ποντιφικής Εκκλησιαστικής Ακαδημίας  - η σχολή  για την εκπαίδευση  του διπλωματικού προσωπικού τη Αγίας Έδρας – ζητώντας να προβλέπεται στην εκπαίδευση ένα έτος σε ιεραποστολή  σε κάποια τοπική Εκκλησία. Η επιστολή  του Ποντίφικα έχει ημερομηνία 11 Φεβρουαρίου.

Ο Πάπας Φραγκίσκος  υπενθυμίζει  “ την επιθυμία  για τους ιερείς που ετοιμάζονται  για την διπλωματική Υπηρεσία  της Αγίας Έδρας  να αφιερώνουν ένα έτος  της εκπαίδευσής τους  με την υπηρεσία τους σε μία ιεραποστολή  σε κάποια εκκλησιαστική επαρχία”.

“Είμαι πεπεισμένος – προσθέτει-  ότι μια τέτοια εμπειρία  θα μπορέσει  να είναι χρήσιμη  και όλοι οι νέοι που ετοιμάζονται  ή αρχίζουν την ιερατική τους  αποστολή αλλά ιδιαίτερα για εκείνους που στο μέλλον  θα κληθούν να  συνεργαστούν  με τους Ποντιφικούς Εκπροσώπους και  στη συνέχεια , θα μπορέσουν  με τη σειρά τους να γίνουν Απεσταλμένοι  της Αγίας Έδρας στα Κράτη και τις τοπικές Εκκλησίες”.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos