Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΑΔΕΛΦΗ ANDRE: Η ΓΗΡΑΙΟΤΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Η Αδελφή Andre ( κατά κόσμο Lucie Rondon ) θεωρείται, στα 116 χρόνια της, η γηραιότερη γυναίκα στην Ευρώπη και 2η μεγαλύτερη στον κόσμο μετά από μια Ιαπωνίδα, ένα χρόνο μεγαλύτερή της. Είδε το φως την 11η Φεβρουαρίου 1904. Γεννήθηκε στην 3η Γαλλική Δημοκρατία, διέσχισε την 4η και ήδη ζει στην 5η. Γνώρισε 2 Παγκόσμιους Πολέμους. Στη διάρκεια της ζωή της έχουν εκλεγεί 10 διαφορετικοί Πάπες. Είναι ευτυχισμένη που μπορεί ακόμα να προσεύχεται και να ακούει Radio Vaticana, παρόλο που είναι τυφλή και κινείται σε αναπηρική καρέκλα “ Ο καλός Θεός έχει την λεπτότητα να με αφήνει ακόμα να ζω ” σχολιάζει με χιούμορ...
Προερχόμενη από οικογένεια “ουγενώτων”( γάλλων καλβινιστών ) ασπάσθηκε τον καθολικισμό στα 19 χρόνια της και προσήλθε στο μοναχισμό, στα Τάγμα των Αδελφών του Ελέους μετά από ώριμη σκέψη στα 40 χρόνια της, λαμβάνοντας ως μοναχικό όνομα αυτό του αδελφού της, ο οποίος δυσκολεύτηκε πολύ να καταλάβει την επιλογή της, Μετά από 28 χρόνια προσφοράς σε νοσοκομείο του Βισύ, μετατέθηκε σε σπίτι για ηλικιωμένους του Τάγματος στη Σαβοΐα, για να αποσυρθεί στα 105 της στη σημερινή της κατοικία στη Τουλόν, σε χώρο απόσυρσης μοναζουσών.
Παραμένει πνευματικά δραστήρια και χαρακτηρίζει το σημερινό Πάπα, ο οποίος της είχε στείλει ως δώρο πέρυσι, στα 105α γενέθλιά της, ένα Ροδάριο, “άνθρωπο με κουράγιο”.

Πληροφορίες και φωτογραφία από Vatican News


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos