Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Σε ακρόαση στον Πάπα ο Πρόεδρος του Μάλι Ibrahim Boubacar Keïta

Κατά τη διάρκεια των εγκάρδιων συνομιλιών στη Γενική Γραμματεία: η κατάσταση της ανθρωπότητας και ανασφάλειας λόγω του θρησκευτικού ριζοσπαστισμού και της τρομοκρατίας· η επισιτιστική ανασφάλεια στον νομό Σαχέλ· το μεταναστευτικό φαινόμενο και η διατήρηση της ειρήνης στη Δυτική Αφρική.
Χθες το πρωί ο Άγιος Πατέρας Φραγκίσκος δέχτηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Μάλι, Ibrahim Boubacar Keïta, στον Αποστολικό Οίκο του Βατικανού, και μετά συναντήθηκε με τον Καρδινάλιο Pietro Parolin συνοδευόμενο από τον Σεβ/τατο Paul Richard Gallagher, Γραμματέα για τις Σχέσεις με τα Κράτη.
Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στη Γραμματεία του Κράτους, οι οποίες διεξήχθησαν σε ένα εγκάρδιο κλίμα, υπενθυμίστηκαν οι καλές διμερείς σχέσεις και συζητήθηκε η εσωτερική κατάσταση της χώρας, με ιδιαίτερη αναφορά στην κατάσταση της ανθρωπότητας και της ασφάλειας, που απειλείται λόγω διατήρησης της θρησκευτικής ριζοσπαστικότητας και της τρομοκρατίας.
Στη συνέχεια, έγινε αναφορά σε ορισμένα ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης της αυξανόμενης επισιτιστικής ανασφάλειας στην περιοχή του Sahel, του μεταναστευτικού φαινομένου και της διατήρησης της ειρήνης στη Δυτική Αφρική.

Μετάφραση: Π.Ι.Σκλ.

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos