Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Πυρηνική ασφάλεια. Αγία Έδρα: πλήρης στήριξη σε έργα για τη μη διάδοσή των πυρηνικών όπλων
Pin It

Πυρηνική ασφάλεια. Αγία Έδρα: πλήρης στήριξη σε έργα για τη μη διάδοσή των πυρηνικών όπλων

H Francesca Di Giovanni, υπεύθυνη του Πολυμερούς Τομέα του Τμήματος για τις Σχέσεις με τα Κράτη, μιλά εξ ονόματος του σεβασμιότατου Gallagher κατά την τρίτη Διεθνή Διάσκεψη για την πυρηνική ασφάλεια η οποία διεξάγεται στη Βιέννη.
Μια συλλογική δέσμευση για τη βελτίωση της πυρηνικής ασφάλειας σε παγκόσμιο επίπεδο, παρακολουθώντας τις απειλές και εφαρμόζοντας συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία μας από κακόβουλες πράξεις που περιλαμβάνουν επικίνδυνα πυρηνικά ή ραδιενεργά υλικά.Αυτό ζητά η Αγία Έδρα με την ευκαιρία της τρίτης Διεθνούς Διάσκεψης για την Πυρηνική Ασφάλεια η οποία θα βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι την επόμενη οικολογική συνάντηση στη Βιέννη και προωθείται από τον AIEA Agenzia internazionale perl’energia atomica (Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας). Η δήλωση εξ ονόματος του σεβασμιότατου Paul Richard Gallagher, υπεύθυνου για τις Σχέσεις με τα Κράτη, διαβάστηκε από την Francesca Di Giovanni, υπεύθυνης του Πολυμερούς Τομέα του Τμήματος Σχέσεων με τα Κράτη.

Για έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα
«Οι προσπάθειες για την εγγύηση της πυρηνικής ασφάλειας – εξήγησε η Υφυπουργός Di Giovanni – έχουν βελτιωθεί σημαντικά χάρη στις στρατηγικές του ΑΙΕΑ». Αυτές οι προσπάθειες, επέμεινε, «θα πρέπει ωστόσο, να συνεχιστούν επειδή η προώθηση της πυρηνικής ασφάλειας πρέπει να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των περιορισμένων, ανεπαρκών και συχνά στάσιμων ενεργειών ώστε να σταματήσει η διάδοση των πυρηνικών όπλων και να κινηθούμε προς έναν κόσμο απαλλαγμένο από πυρηνικά όπλα». Οι ευρύτεροι στόχοι του πυρηνικού αφοπλισμού και οι ειρηνικές χρήσεις των πυρηνικών τεχνολογικών, τόνισε ο εκπρόσωπος του Βατικανού, εξαρτώνται όπως και «η επιτυχία του Οργανισμού για την εκπλήρωση των ευθυνών του εξαρτάται από τη δέσμευση των κρατών μελών να σέβονται τις νομικές και ηθικές υποχρεώσεις τους».

Προώθηση της ειρήνης και της ολοκληρωμένης ανάπτυξης
Η Di Giovanni μίλησε για τη συνεχή δέσμευση της Αγίας Έδρας αναφορικά με την στήριξη των προσπαθειών της διεθνούς κοινότητας για την προαγωγή της ειρήνης και της ασφάλειας, με σκοπό να προωθηθεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης. «Μια παρόμοια αιτία ανησυχίας – παρατήρησε η Francesca Di Giovanni, επικαλούμενη τα λόγια του Πάπα Φραγκίσκου από το μήνυμά του 2017, που είχε αποσταλεί στην Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών αναφορικά με το πρόβλημα των πυρηνικών όπλων – προκύπτει όταν εξετάζεται η σπατάλη των πόρων που δαπανώνται για πυρηνικά για στρατιωτικούς σκοπούς, που θα μπορούσαν αντ’ αυτού να χρησιμοποιηθούν για αξίες πρωτευούσης σημασίας όπως η προώθηση της ειρήνης και η ολοκληρωμένη ανθρώπινη ανάπτυξη, καθώς και για την καταπολέμηση της φτώχειας και την εφαρμογή της ατζέντας για την αειφόρο ανάπτυξη».

Μια δέσμευση που δεν σταματά
Εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της Αγίας Έδρας προς τον ΑΙΕΑ, η υφυπουργός καταλήγοντας, επανέλαβε την «ακλόνητη στήριξη» της αναφορικά με τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων και τον πυρηνικό αφοπλισμό, καθώς και για την ανάπτυξη και την ειρηνική χρήση των πυρηνικών τεχνολογιών.

Μετάφραση:ρφ
 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos