Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΕΝΟΙ

Στη σκέψη των περισσοτέρων η Αργεντινή είναι μια ισχυρή, σχετικά, χώρα της Νότιας Αμερικής. Η Κάριτας της χώρας όμως προειδοποιεί ότι οι φτωχοί και όσοι δεν τρέφονται επαρκώς συνεχώς αυξάνονται. Το διάστημα Σεπτεμβρίου 2018 – Οκτωβρίου 2019 η Κάριτας της χώρας μοίρασε σε 54 Επισκοπές 810 τόνους φαγητού, αξίας 77 εκατ. πέσος, τα οποία έλαβε από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Ανάπτυξης. Η ίδια η οργάνωση, εντός Μαΐου – Δεκεμβρίου 2019. συγκέντρωσε το ποσό των 1.626.020 δολαρίων ΗΠΑ και στήριξε 765 παιδιά και 2358 οικογένειες με είδη πρώτης ανάγκης ( γάλα, φρούτα, κρέας σε κονσέρβα, λάδι, ρύζι, μακαρόνια, τοματοπελτές φαρίνα...).
Η αύξηση των τιμών και η υψηλή ανεργία έχουν άμεσο αντίκτυπο στη ζωή των κατοίκων επισημαίνουν στελέχη της Κάριτας. Η οργάνωση προσφέρει 180.000 σάκους με τρόφιμα, με τα υλικά των οποίων ετοιμάζονται 600.000 γεύματα ανά μήνα. Επιπλέον, σε 760 χώρους φαγητού, προσφέρονται, καθημερινά., γάλα, κολατσιό και μερέντα σε παιδιά και εφήβους.
Ακολουθώντας το παράδειγμα του Ιησού, προσπαθούμε να είμαστε χρήσιμοι στους ανθρώπους με ταπεινότητα, ανέφερε ο υπεύθυνος της Κάριτας Αργεντινής.
Σεβ/τατος Carlos Tissera.

Πληροφόρηση και Φωτογραφία από VaticanNews

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ


 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos