Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ CHIARA LUBICH

Ίσως είναι η μοναδική γυναίκα στην ιστορία της Καθολικής Εκκλησίας που γνώρισε τόσο μεγάλη αποδοχή τόσο σύντομα ! Γιατί “ η αγάπη είναι το μόνο πράγμα που αξίζει τόσο πολύ ” όπως παρατήρησε και ο Πάπας Φραγκίσκος στους 7 Καρδιναλίους και τους 137 Επισκόπους (!), φίλους του Κινήματος των Φοκολάρε, απ΄ όλο τον κόσμο, που βρίσκονται σε παγκόσμια συνάντηση στην Ιταλία, με αφορμή την 100η επέτειο από τη γέννηση της ιδρύτριας.
Ο τίτλος της Συνάντησης είναι “ Ένα χάρισμα στην υπηρεσία της Εκκλησίας και της Ανθρωπότητας” απόλυτα ταιριαστός για μια γυναίκα με το χάρισμα της “ Ενότητας ” : Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, διαφορετικών θρησκευτικών πεποιθήσεων και προελεύσεων, ήρθαν κοντά και συζήτησαν πράγματα που τους ενώνουν, από το 1943 που ξεκίνησε το Κίνημα της στη Βόρειο Ιταλία, 77 χρόνια αργότερα και ενώ προχωρούν οι διαδικασίες αγιοποίησής της, πάνω από 140.000 μέλη, πολλά από τα οποία αφιερωμένα στο έργο της, σε 194 χώρες διαδίδουν τις ιδέες της χαρισματικής αυτής γυναίκας, που ήρθε στη Γη για να ευεργετήσει το πλησίον της...


Πληροφορίες και φωτογραφία από VaticanNews


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος Συνοδικής Επιτροπής “ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ “


 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos