Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Καμερούν ο φόβος των χριστιανών για τις επιθέσεις της Boko Haram

Οι φονταμενταλιστές στρατιώτες της Boko Haram χτυπούν εδώ και χρόνια το Καμερούν, το Τσαντ και τον Νίγηρα. Τους τελευταίους δύο μήνες εντάθηκαν οι επιθέσεις στην Ανατολική περιοχή του Καμερούν. Η μαρτυρία ενός εφημερίου της επισκοπικής διοίκησης του Maroua-Mokolo
«Από το 2014 ο πληθυσμός της επισκοπικής μας διοίκησης υπόκειται σε επιθέσεις μελών της Boko Haram, που καταστρέφουν και καίγουν σπίτια και σχολεία, κλέβουν ζώα, συγκομιδές και το εκπαιδευτικό υλικό των μαθητών και απαγάγουν ανθρώπους, κυρίως νέους που δεν έχουν εργασία». Αυτά ήταν τα λόγια ο δον Daniele Denguez, καγκελαρίου της επισκοπικής διοίκησης του Maroua-Mokolo, στο βόρειο τμήμα της χώρας. Ο δον Daniele μέσα από μια τηλεφωνική σύνδεση από το Καμερούν, περιγράφει τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει ο πληθυσμός αυτής της περιοχής της αφρικανικής χώρας, όπου, υπενθυμίζει, κατά τους τελευταίους μήνες του Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου, τα χωριά και οι κοινότητες της επισκοπικής διοίκησης πλήττονται σχεδόν καθημερινά.

Ο επίσκοπος Ateba στο Acs: αδύναμος ο τοπικός πληθυσμός
Τις τελευταίες ημέρες και ο σεβασμιότατος Bruno Ateba, επίσκοπος του Maroua-Mokolo είχε περιγράψει στο Aiuto alla Chiesa che soffre την αδυναμία του τοπικού πληθυσμού εν όψει της εμφανώς αήττητης τρομοκρατικής ομάδας η οποία εδώ και μερικά χρόνια έχει διεισδύσει στα σύνορα της Νιγηρίας και τρομοκρατεί γειτονικές χώρες όπως το ίδιο το Καμερούν, τον Νίγηρα και το Τσαντ. «Δεν περνά μέρα που να μην λάβουμε κάποια είδηση για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις και εισβολές στα σύνορα μεταξύ Καμερούν και Νιγηρίας – λέει ο σεβασμιότατος Bruno Ateba στο δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε από το Acs - . Οι απαγωγές και οι εκτελέσεις αγροτών έχουν οδηγήσει πράγματι σε ένα αληθινό βασίλειο του τρόμου».

Η φονταμενταλιστική ομάδα
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, από το 2009 η ομάδα τζιχαδιστών της Boko Haram, η κυριολεκτική μετάφραση του ονόματος της οποίας σημαίνει «η δυτική εκπαίδευση είναι αμαρτία», έχει προκαλέσει πάνω από 36 χιλιάδες θύματα και εξαναγκάσει σχεδόν 2 εκατομμύρια άτομα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Μετάφραση: ρφ

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos