Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό Σταθμό της Αυστραλίας, επισήμανε ότι “ Είμαστε πρώτα Ορθόδοξοι και μετά Έλληνες, Ρώσοι, Βούλγαροι, Ουκρανοί ή άλλης εθνικότητας. Δυστυχώς, μετά την πτώση του κομμουνισμού, υπάρχει αναβίωση του εθνοφυλετισμού στον ορθόδοξο κόσμο ” .
Ο Πατριάρχης ανέφερε ότι οι παραδόσεις υπάρχουν για να τις σεβόμαστε και τόνισε ότι “ οι Ευρωπαίοι οφείλουν να ακολουθούν τις διδαχές του Ευαγγελίου στην καθημερινή ζωή και να μην αποκόπτονται από τις ρίζες τους. Ο Χριστιανισμός είναι το θεμέλιο του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού ”. Υπογράμμισε ότι δεν έχει χάσει την ελπίδα επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και ότι “ η Αγία Σοφία ανήκει στην Ανθρωπότητα. Για εμάς, λόγω ιστορίας και παράδοσης υπήρξε ένας ένδοξος χριστιανικός ναός. Όμως πρέπει να παραμείνει Μουσείο, όπως είναι σήμερα, για να συνεχίσει να τον επισκέπτεται και να τον θαυμάζει κόσμος από όλο τον κόσμο ” .
Επεκτεινόμενος σε επιστημονικά θέματα ανέφερε ότι η κλωνοποίηση του πρόβατου Dolly δεν ήταν σύμφωνη με τις αρχές που πρέπει να διέπουν επιστήμη και τεχνολογία, ενώ αναφέρθηκε και στα “ fake news” που εμφανίζονται και στον εκκλησιαστικό χώρο, δημιουργώντας διασπάσεις και έριδες...
Πληροφορίες και φωτογραφία Πατριάρχη από Orthodox Times.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos