Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Το χάρισμα της ενότητας αποτελεί χάρη για την εποχή μας

Το μήνυμα του Φραγκίσκου προς τη διάσκεψη του Trento για τα εκατό χρόνια από τη γέννηση της Chiara Lubich. Πάνω από 140 οι παρόντες, μεταξύ των οποίων επίσκοποι και καρδινάλιοι προερχόμενοι από 50 χώρες.
Τα χαρίσματα είναι «δώρα του Πνεύματος» και «είναι λοιπόν, καλό και για τους επισκόπους, να επιστρέφουν πάντα στο σχολείο του Αγίου Πνεύματος». Αυτά ανέφερε ο Πάπας Φραγκίσκος, με ένα μήνυμά του το οποίο διάβασε ο καρδινάλιος Francis X. Kriengsak Kovithavanij, αρχιεπίσκοπος της Μπανγκόκ, μέσω του οποίου απευθυνόταν στους επτά καρδιναλίους και στους 137 επισκόπους φίλους του κινήματος Movimento dei Focolari, προερχόμενοι από 50 χώρες οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο Trendo με την ευκαιρία της εκατονταετηρίδας από την γέννηση της Δούλης του Θεού Chiara Lubich, ιδρύτρια του κινήματος.

Το χάρισμα της ενότητας
Το φως και η δύναμη του Πνεύματος, πράγματι, «οδηγούν στο να συναντήσουμε με ευσπλαχνία και τρυφερότητα όσους ζουν και υποφέρουν υπαρξιακά και κοινωνικά», και τα χαρισματικά δώρα, γράφει ο Πάπας, «συνυπάρχουν, μαζί με τα ιεραρχικά δώρα, στην αποστολή της Εκκλησίας». Υπό αυτή την έννοια, το χάρισμα της ενότητας της Chiara Lubich «είναι μια από αυτές τις χάρες της εποχής μας, που βιώνει μια εποχική αλλαγή και ζητά μια απλή και ριζοσπαστική πνευματική και ποιμαντική μεταρρύθμιση που θα επαναφέρει την Εκκλησία στην ολοένα καινούρια και διαχρονική πηγή του Ευαγγελίου του Ιησού».

Ο πολιτισμός της αγάπης
Πράγματι, μέσα από το χάρισμα της ενότητας, το Άγιο Πνεύμα καλεί να επιλέξουμε τον Εσταυρωμένο Ιησού ως μοναδική πυξίδα, καθιστώντας τον εαυτό μας, γράφει ο Πάπας «ένα με όλους», ξεκινώντας από τους τελευταίους, από τους αποκλεισμένους, από τους απορριφθέντες, για να τους φέρουμε το φως, τη χαρά και την ειρήνη. Το Πνεύμα ανοίγει το διάλογο της φιλανθρωπίας και της αλήθειας με κάθε άντρα και κάθε γυναίκα, κάθε πολιτισμού, θρησκευτικής παράδοσης, ιδανικών πεποιθήσεων, για να οικοδομήσουμε μέσα από τη συνάντηση αυτή τον πολιτισμό της αγάπης». Και ακριβώς, η αγάπη είναι αυτό που μαθαίνουμε στο σχολείο της Μαρίας, για την οποία μαθαίνουμε ότι είναι το μοναδικό πράγμα «που αξίζει και παραμένει».

Συμβολή στη συλλογικότητα
«Ένα χάρισμα στην υπηρεσία της Εκκλησίας και της ανθρωπότητας» είναι ο τίτλος της διάσκεψης και οι επίσκοποι φίλοι του Κινήματος των Focolari, δήλωσε με ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά της η πρόεδρος Maria Voce, είναι μια συμβολή «που πρέπει να γίνει πιο αποτελεσματική όπως πιο αποτελεσματική πρέπει να γίνει και η συλλογικότητα μεταξύ των επισκόπων και μεταξύ των καθολικών επισκόπων και των άλλων εκκλησιών.

Μετάφραση: ρφ
 

 

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos