Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Η ειρήνη στην πρώτη θέση της ακρόασης του Πάπα στον Πρόεδρο της Ουκρανίας

Ανθρωπιστική κατάσταση, αναζήτηση ειρήνης, αλλά και διμερής συνεργασία, αυτά είναι τα θέματα που συζητήθηκαν κατά συνάντηση στο Βατικανό του Βολωμούμυρ Ζελένσκι, Προέδρου της Ουκρανίας με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Το πρωί, ο Πάπας Φραγκίσκος  δέχθηκε  τον Βολωμούμυρ Ζελένσκυ, τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, ο οποίος αργότερα συναντήθηκε με τον Καρδινάλιο Pietro Parolin, Γραμματέα της Αγίας Έδρας, και τον Σεβασμιότατο  Paul Richard Gallagher, υπεύθυνο για τις Σχέσεις με τα κράτη.

Οι συνομιλίες στη Γενική Γραμματεία - εξηγεί το σημείωμα - αφορούσαν κυρίως την ανθρωπιστική κατάσταση και την αναζήτηση ειρήνης στο πλαίσιο της σύγκρουσης που από το 2014 εξακολουθεί να πλήττει την Ουκρανία. Από την άποψη αυτή, «συμμεριζόμαστε την ελπίδα ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη θα επιδείξουν τη μέγιστη ευαισθησία στις ανάγκες του πληθυσμού, που είναι  το πρώτο θύμα της βίας, καθώς και τη δέσμευση και τη συνέχιση  του διαλόγου.

Εξετάστηκαν επίσης θέματα που αφορούν τη διμερή συνεργασία και τη συμβολή της Καθολικής Εκκλησίας σ’ αυτήν.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos