Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ

Πριν ένα χρόνο ο Πάπας, κατά την επίσκεψή του στα ΗΑΕ, συνυπέγραψε τη Διακήρυξη για την Ανθρώπινη Αδελφοσύνη, με το Μεγάλο Ιμάμη της χώρας. Το κείμενο έχει ήδη δώσει τους καρπούς της στις σχέσεις την Καθολικής Εκκλησίας με το μουσουλμανικό κόσμο : Το Ανώτατο Συμβούλιο, με σημαντικούς εκπροσώπους των δύο πλευρών, που προσπαθεί να τη θέσει σε εφαρμογή, έχει ήδη κάνει Συναντήσεις ( Ιταλία, ΗΠΑ, ΗΑΕ ) και προωθεί το πνεύμα της συνύπαρξης. Ο προσωπικός Γραμματέας του Πάπα Yoannis Lahzi Gaid, της Κοπτικής Καθολικής Εκκλησίας, μέλος του Συμβουλίου, βρέθηκε στα Εμιράτα στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Φόρουμ Ανθρώπινης Αδελφοσύνης με τον τίτλο “ Φωνές” για το ένα έτος από την υπογραφή του. Σε δηλώσεις του χαρακτήρισε “ κοινωνικό μοντέλο ειρήνης και συνύπαρξης γι` ανθρώπους διαφορετικών εθνών, γλωσσών και φυλών “ και “ οδικό χάρτη για όλο τον κόσμο ” την Διακήρυξη, αναφέροντας ότι σκοπός είναι να καταπολεμηθεί το κακό με την καλοσύνη, το μίσος με την αγάπη και η τρομοκρατία με την ελπίδα για την ανθρώπινη αδελφοσύνη.
Σημείωση : ο Υ.L .Gaid υπήρξε μαθητής του Σεβ/τατου Δημητρίου Σαλάχα στο Ανατολικό Ινστιτούτο της Ρώμης και έκανε μαζί του τη διδακτορική του διατριβή

Πληροφορίες και φωτογραφία από Emirates News Agency


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος Συνοδικής Επιτροπής “ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ “

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos