Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ

Οι επικεφαλής των Καθολικών Πατριαρχείων της Ανατολής συναντήθηκαν για τελευταία φορά στη Βαγδάτη το Νοέμβριο 2018. Από τότε είχαν εκφράσει την επιθυμία να συζητήσουν με τον Πάπα Φραγκίσκο την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και αυτό θα γίνει σε λίγες μέρες. Αναμένονται στη Ρώμη οι Luis Raphael Sako των Χαλδαίων, Bechara Boutros Rai των Μαρωνιτών, Ibrahim Isaac Sidrok των Κοπτών, Youssef Absi των Μελχιτών, Krikor Bedros XX Ghabroyan των Αρμενίων και Igrace Youssif III Younan των Συροκαθολικών για ανταλλάξουν απόψεις για τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι καθολικές κοινότητές τους και την αποστολή τους ανάμεσα σε πληθυσμούς που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.. Φυσικά η μεγάλη μείωση του χριστιανικού ποιμνίου σε Συρία και Ιράκ.
είναι γεγονός που απασχολεί όλους, όμως, όπως ανέφερε και ο Πατριάρχης των Μελχιτών, σε πρόσφατη ομιλία του, οι Εκκλησίες δεν έχουν σκοπό να διαδώσουν το χριστιανικό πολιτισμό στη θέση άλλων πολιτισμών αλλά να μιλήσουν για το Άγιο Πνεύμα που καλυτερεύει τη ζωή των ανθρώπων.
Πληροφορίες / φωτογραφία από πρακτορείο FIDES

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos