Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Ο Πάπας ένα χρόνο μετά τη Διακήρυξη του Αμπού Ντάμπι: ελπίδα για ένα μέλλον απαλλαγμένο από το μίσος
Pin It

Ο Πάπας ένα χρόνο μετά τη Διακήρυξη του Αμπού Ντάμπι: ελπίδα για ένα μέλλον απαλλαγμένο από το μίσος

Ο Πάπας Φραγκίσκος απέστειλε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα στους συμμετέχοντες στην τελετή που θα λάβει χώρα σήμερα στο Άμπου Ντάμπι, με την ευκαιρία της πρώτης επετείου από την υπογραφή του Εγγράφου για την Αδελφοσύνη του Ανθρώπου

«Σήμερα γιορτάζουμε την πρώτη επέτειο αυτού του σπουδαίου ανθρωπιστικού γεγονότος, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο μέλλον για την ανθρωπότητα, ένα μέλλον απαλλαγμένο από το μίσος, από την κακοποίηση, από τον εξτρεμισμό και από την τρομοκρατία, όπου θα επικρατούν οι αξίες της ειρήνης, της αγάπης και της αδελφοσύνης». Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα, ο Πάπας υπενθυμίζει την υπογραφή του Εγγράφου για την Αδελφοσύνη του Ανθρώπου, πριν από ένα χρόνο, στο Άμπου Ντάμπι, από κοινού – λέει – «με τον αδελφό μου» τον Μέγα Ιμάμη του Al - Azhar, Ahmad Al - Tayyeb.

Ο Πάπας απευθύνει τον χαιρετισμό του ιδιαίτερα, σε «όλους τους ανθρώπους που με ταπεινοφροσύνη βοηθούν τους φτωχούς, τους άρρωστους, τους διωκόμενους και τους αδύναμους αδελφούς μας, ανεξαρτήτως της θρησκείας, του χρώματος και της φυλής που ανήκουν». Ως εκ τούτου, εκφράζει την εκτίμησή του για την υποστήριξη που προσφέρουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στις εργασίες της Ανώτατης Επιτροπής για την Αδελφοσύνη του Ανθρώπου και ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία του Οίκου Αβραάμ, αναφορικά με το Βραβείο για την Αδελφοσύνη του Ανθρώπου.

Ο Φραγκίσκος στη συνέχεια, αναφέρει ότι είναι  «ευτυχής» που «θα μπορέσει να συμμετάσχει σε αυτή τη στιγμή της παρουσίασης στον κόσμο, του Διεθνούς Βραβείου της Αδελφοσύνης του Ανθρώπου, έτσι ώστε να ενθαρρυνθούν όλοι οι άντρες και γυναίκες, ενάρετα παραδείγματα, που σε αυτόν τον κόσμο ενσαρκώνουν την αγάπη μέσα από τις δράσεις και τις θυσίες που κάνουν για το καλό των άλλων, ανεξαρτήτως της διαφορετικότητάς τους αναφορικά με την θρησκεία, την ενθότητα και τον πολιτισμό που ανήκουν». Τέλος, ζητάει «από τον Παντοδύναμο Θεό να ευλογεί κάθε προσπάθεια που ωφελεί το καλό της ανθρωπότητας» και τη βοήθειά του ώστε «να προοδεύουμε στην αδελφοσύνη».

Επίσης, ένας από τους ειδικούς γραμματείς του Πάπα, ο σεβασμιότατος Yoannis Lahzi Gaid, κατά την ομιλία του στην τελετή στο Άμπου Ντάμπι, ανέφερε ότι ο Πάπας Φραγκίσκος δώρισε όλο το ποσό του Βραβείου της Αδελφοσύνης το οποίο έλαβε πέρσι, στον λαό Rohingyaτης Μιανμάρ.

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos