Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΙΗΣΟΥΙΤΩΝ

Προ διμήνου αναφερθήκαμε στην 30η επέτειο από τη δολοφονία των Ιησουιτών πατέρων του Κεντροαμερικανικού Πανεπιστημίου (Σαλβαδορ) και δύο γυναικών που εργάζονταν εκεί, από στρατιωτικούς του τότε δικτατορικού καθεστώτος. Είχαμε σημειώσει τις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες του π. Ellacuria και των συναδέλφων του, που αρκετοί στρατιωτικοί δεν τις ήθελαν, εφόσον ο εμφύλιος πόλεμος ήταν μια επικερδής επιχείρηση γι αυτούς και το όλο ιστορικό πλαίσιο των φόνων, που η τότε κυβέρνηση αναγκάστηκε να παραδεχθεί. Στα χρόνια που ακολούθησαν το ίδιο του Τάγμα αλλά και η δημοκρατική Ισπανία ( όλοι πλην ενός από τους δολοφονηθέντες πατέρες ήταν ισπανικής καταγωγής )
προσπάθησαν να βρουν τους πραγματικούς ενόχους και όχι μόνο τους εκτελεστές Μια αλλαγή Νόμου για την παραγραφή στρατιωτικών και πολιτικών αδικημάτων συνετέλεσε να ανοίξει σχετική δίκη και στις ΗΠΑ, όπου αποκαλύφθηκε ότι οι μυσστικές υπηρεσίες ΗΠΑ και Ισπανίας γνώριζαν, αλλά δεν ενημέρωσαν ούτε απέτρεψαν τις δολοφονίες... Τελικά απαγορεύτηκε από 29-1-2020 η δυνατότητα σε 13 Σαλβαδοριανούς στρατιωτικούς που θεωρήθηκαν ότι συμμετείχαν στις δολοφονίες και στα μέλη των οικογενειών τους να λαμβάνουν άδεια εισόδου ( και αν έχουν λάβει ανακαλείται), στις ΗΠΑ. Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo δήλωσε ότι η χώρα του επιθυμεί να είναι πρωτοπόρος στην προάσπιση της αλήθειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πολύ αργά, στη συγκεκριμένη περίπτωση...

Πληροφόρηση από αμερικανικό τύπο – Φωτό αρχείου

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos