Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΓΙ`ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ

Η Εκκλησία της Σουηδίας στο Norbotten, κατά τη θεία λειτουργία της 2-2-2020 ανακοίνωσε την οργάνωση εκστρατείας ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης με σκοπό τη χορήγηση αμνηστίας σε μη συνοδευόμενα παιδιά, που έχουν φθάσει στη χώρα από εμπόλεμες περιοχές. Στην εκστρατεία έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή δεκάδες ενορίες που συνοδεύουν με την προσευχή τους αλλά και δημόσιες εκκλήσεις την ανωτέρω προτροπή, χαρακτηρίζοντάς την όχι απλά ανθρωπιστική, αλλά ΤΗ ΜΟΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΛΥΣΗ.
Η μεταχείριση των παιδιών αυτών αποτελεί ντροπή για όλη τη Σουηδία, δήλωσε χαρακτηριστικά, εκπρόσωπος της Εκκλησίας, σημειώνοντας επίσης “ Όσα βρίσκονται για πάνω από ένα χρόνο στη χώρα πρέπει να προστατευθούν. Η πολιτική της απέλασης χωρίζει οικογένειες, αναστατώνει σχολικές τάξεις και καταστρέφει τις αθλητικές ομάδες που συμμετέχουν. Είμαστε μια χώρα που χρειάζεται νέους ανθρώπους, επειδή δεν υπάρχουν εργαζόμενοι σε τομείς όπως οι υπηρεσίες υγείας, η φροντίδα ηλικιωμένων και η εργασία σε εργοστάσια. Γιατί να μην ενσωματώσουμε στην κοινωνία μας παιδιά που βρέθηκαν εδώ από μικρή ηλικία... ”
Η Εκκλησία της χώρας έχει συχνά “κατηγορηθεί” ότι προστατεύει μετανάστες, χαρακτηρίζοντάς τους ως πρόσφυγες. Οι αιτήσεις για άσυλο έχουν μειωθεί αισθητά μετά την καλύτερη φύλαξη των συνόρων με τη Δανία και τη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας. Οι περισσότερες αιτήσεις ασυνόδευτων είχαν κατατεθεί το 2015 και αφορούσαν 33.369 ανήλικα άτομα από Αφγανιστάν, Σομαλία, Συρία, Ερυθραία και Ιράκ.


Πληροφορίες και φωτογραφία απ΄τον ιστότοπο Novena ( Europe Church News)


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλους Συνοδικής Επιτροπής “ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ “

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos