Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΗΠΑ: Μία εθνική εβδομάδα για το Γάμο

Το θέμα που επιλέχθηκε για την έκδοση του 2020 είναι "Ιστορίες της εγχώριας εκκλησίας", με στόχο - όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα των Αμερικανών Επισκόπων - να εστιάσουν την προσοχή τους στην "οικοδόμηση μιας κουλτούρας ζωής και αγάπης που αρχίζει με την υποστήριξη και την προώθηση του γάμου και της οικογένειας

"Δεν είναι η αγάπη που κρατά τον γάμο ζωντανό. Είναι ο γάμος που κρατά την αγάπη ζωντανή»: με ​​αυτό το απόσπασμα από τον Γερμανό λουθηρανό θεολόγο Dietrich Bonhoeffer, ανοίγει το ενημερωτικό φυλλάδιο που ετοίμασε η Ιερά Σύνοδος της Καθολικής Ιεραρχίας της Αμερικής (Usccb) ενόψει της Εβδομάδας του Γάμου  η οποία ξεκινάει στις αρχές  Φεβρουαρίου και τελειώνει στις 14, που είναι η λειτουργική μνήμη του Αγίου Βαλεντίνου. Η εκδήλωση, επιμελήθηκε ιδιαίτερα από τον Γραμματέα για τους λαϊκούς, το γάμο, την οικογένεια και τους νέους, περιλαμβάνει επίσης τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Γάμου στις 9 Φεβρουαρίου.

Οι δυσκολίες για τα παιδιά που δεν ζουν με τους δύο γονείς

Το πληροφοριακό υλικό που διανέμεται από τους Ιεράρχες  αναφέρει ορισμένα σημαντικά στοιχεία: για παράδειγμα, υπενθυμίζεται ότι "τα παιδιά που ζουν με τους δύο γονείς είναι πολύ καλύτερα στο σχολείο και έχουν πολύ λιγότερα προβλήματα με το νόμο, τις πρώτες εγκυμοσύνες και τις εξαρτήσεις". Ωστόσο, οι έγγαμοι ενήλικες έχουν πάει από 79% το 1970 σε 57% σήμερα. "

Μια ψηφιακή πλατφόρμα που καλύπτει όλες τις πτυχές του γάμου

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι το 2018, η Ιερά Σύνοδος της Καθολικής Ιεραρχίας της Αμερικής ξεκίνησε μια νέα πλατφόρμα, "For Your Marriage", η οποία μπορεί επίσης να επιτευχθεί μέσω μιας ειδικής εφαρμογής, αφιερωμένης στην εθνική εβδομάδα του γάμου. Στο πλαίσιο της ψηφιακής περιοχής, υπάρχουν πολλά τμήματα αφιερωμένα  στην προετοιμασία του συζυγικού μυστηρίου, στους μικτούς γάμους, αλλά και στην γονική μέριμνα και τον φυσικό οικογενειακό προγραμματισμό. Υπάρχουν επίσης σελίδες αφιερωμένες στην κρίση της σχέσης, την ακύρωση του δεσμού γάμου, την ενδοοικογενειακή βία, την υποστήριξη και συνοδεία για τα παιδιά.

Η διδασκαλία της Εκκλησίας για το μυστήριο του γάμου

Ένα τμήμα προορίζεται για τις κατηχήσεις του Πάπα και τη διδασκαλία της Εκκλησίας και ερωτήσεις και απαντήσεις που διαλύουν πολλούς ψευδείς μύθους για το Μυστήριο του γάμου. Ο δικτυακός τόπος διαθέτει επίσης χώρο ανοιχτό σε όλα τα ζευγάρια που θέλουν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με τους άλλους σε όλα τα στάδια της παντρεμένης ζωής τους. Τέλος, η εφαρμογή προσφέρει πληροφορίες για τους υπεύθυνους για τα μαθήματα προετοιμασίας του γάμου και για ομάδες οικογενειών που έχουν περιοδικές συναντήσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos