Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

H ΣΟΥΗΔΙΑ ΒΡΑΒΕΥΕΙ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ

Η Barbara Jatta είναι Διευθύντρια του Μουσείων του Βατικανού, η πρώτη γυναίκα σε αυτή τη θέση. Εργάζεται πολλά χρόνια σε υπηρεσίες της Αγίας Έδρας και θεωρείται πολύ ικανή και αποτελεσματική. Επιβράβευση των ικανοτήτων της αποτελεί και το βραβείο του “Τάγματος του Πολικού Αστέρα” που τής απένειμε πριν λίγες μέρες η Βασιλική Οικογένεια της Σουηδίας, μέσω της Πρεσβείας της χώρας στην Αγία Έδρα. Η τελετή έγινε στο Σουηδικό Ινστιτούτο της Ρώμης. Το βραβείο, που θεσμοθέτησε το 1748 ο Φρειδερίκος Ι, απονέμεται σε μέλη της Βασιλικής Οικογένειας και σε ξένους που έχουν συμβάλλει σε έργα ή δράσεις υπέρ της χώρας.
Η κα Jatta, βραβεύτηκε για τη συμβολή της στη σύσφιξη των πολιτιστικών δεσμών Σουηδίας – Αγίας Έδρας. Ως στέλεχος της Βιβλιοθήκης του Βατικανού, στην προηγούμενη θέση της, βοήθησε πολλούς ερευνητές και ομάδες εργασίας από τη Σουηδία να έρθουν στη Ρώμη και να ερευνήσουν στα αρχεία του Βατικανού, αποκομίζοντας πολύτιμες πληροφορίες για την ιστορία και το πολιτισμό της χώρας τους.

Πληροφόρηση και φωτογραφία από VaticanNews

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos