Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

40 ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΑΦΕΘΗΚΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Αυτές τις μέρες αφέθηκαν ελεύθεροι 40 ( από τους 42, οι άλλοι δύο πέθαναν στη φυλακή...) συλληφθέντες Πακιστανούς καθολικούς, που παρέμεναν κρατούμενοι σχεδόν 5 χρόνια, από τις χριστιανικές διαδηλώσεις που ακολούθησαν τις εκρήξεις βομβών της 15-3-2015 στην καθολική εκκλησία του Αγίου Ιωάννη και στην προτεσταντική εκκλησία του Χριστού.
Οι εκρήξεις, κατά τις κυριακάτικες λειτουργίες, είχαν προκαλέσει το θάνατο 15 και τον τραυματισμό 42 ανθρώπων
Το γεγονός αυτό μαζί με τη 10χρονη φυλάκιση της Asia Bibi για βλασφημία, που αθωώθηκε τελικά πέρυσι και αυτοεξορίστηκε στον Καναδά, είναι για πολλούς σημάδια της μεγάλης καταπίεσης των χριστιανών στη χώρα
Yπάρχει όμως και μια αισιόδοξη ανάγνωση των εξελίξεων, όπως την παρουσιάζει ο, επίσης καθολικός, πρώην υπουργός μειονοτήτων και εθνικής αρμονίας, Paul Bhatti “To Πακιστάν αλλάζει. Υπάρχουν περισσότερα δικαιώματα για όσους υφίστανται αδικίες και όχι μόνο για τους χριστιανούς. Παλαιότερα υπήρχε εξτρεμισμός, φονταμενταλισμός και τρομοκρατία. Έγιναν θυσίες που ακόμα δεν έχουν εξηγηθεί όπως του αδελφού μου Shanbaz ( επίσης πρώην υπουργού μειονοτήτων, που δολοφονήθηκε το 2011 ). Τώρα τα πράγματα αλλάζουν προς τη σωστή κατεύθυνση”

Πληροφορίες και φωτογραφία ( συνάντηση της 30-11-2018, του Πάπα Φραγκίσκου με τον τότε υπουργό Paul Bhatti ) από Vatican News


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos