Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

O ( πρώην Νούντσιος στην Ελλάδα) Eduard Joseph Adams συνταξιοδοτείται

Το καθημερινό Δελτίο Τύπου της Αγίας Έδρας δημοσίευσε, την 31-01-2020, την είδηση ότι ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε δεκτή την παραίτηση του Νούντσιου στην Μεγάλη Βρετανία Σεβ/τάτου Eduard Joseph Adams. Ο Σεβασμιότατος την είχε υποβάλλει, με τη συμπλήρωση του 75ου έτους της ηλικίας του, όπως ορίζει το Κανονικό Δίκαιο, την 24η Αυγούστου 2019 . Οι περισσότεροι στην πατρίδα μας θυμόμαστε το συμπαθή αμερικανό ιεράρχη, ως τον αμέσως προηγούμενο Εκπρόσωπο του Πάπα στη χώρα μας. Γι` αυτό και παρουσιάζω μερικά βιογραφικά του στοιχεία,
Ο ΕJ.Adams γεννήθηκε την 24-8-1944 στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Σπούδασε σε καθολικά σχολεία και στη συνέχεια εισήχθη στο ιεροσπουδαστήριο. Χειροτονήθηκε το 1970 και στη συνέχεια έγινε δεκτός από την Ποντιφική Εκκλησιαστική Ακαδημία, που ετοιμάζει τους διπλωμάτες της καθολικής Εκκλησίας. Το 1976 έλαβε δίπλωμα Κανονικού Δικαίου και ξεκίνησε τη διπλωματική του σταδιοδρομία, που διήρκησε 44 χρόνια.
Για είκοσι έτη, ως το 1996 υπηρέτησε σε διπλωματικές υπηρεσίες της Αγίας Έδρας σε Ρουάντα, Κένυα, Ονδούρα, Ιρλανδία, Δανία, Τσεχική Δημοκρατία και στη Γραμματεία, στη Ρώμη. Το 1996 προήχθη σε Νούντσιο και ονομάστηκε Αρχιεπίσκοπος. Εστάλη ως Νούντσιος σε Μπαγκλαντές ( 1996-2002), Ζιμπάμπουε ( 2002-2007), Φιλιππίνες ( 2007-2011) και από 22-4-2011 ως 8-4-2017 στην Ελλάδα, πριν αναχωρήσει για το Λονδίνο, όπου ήταν η τελευταία του αποστολή.
Θα χαρούμε να τον ξαναδούμε, ως επισκέπτη, στα μέρη μας !


Στοιχεία και φωτογραφία από Wikipedia

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos