Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Η ΚΑΡΙΤΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ

Ο σεισμός στη γειτονική χώρα κινητοποίησε και τη μικρή Κάριτας του Βικαριάτου της Ανατολίας, όπως και γενικότερα την Κάριτας Τουρκίας, αμφότερες υπό την προεδρία του Σ/οτάτου Paolo Bizzeti, αποστολικού Βικάριου Ανατολίας
Ο ίδιος δήλωσε, στο ραδιοσταθμό του Βατικανού, ότι εκπρόσωποι της οργάνωσης έχουν επισκεφθεί τα πιο απομακρυσμένα χωριά που κτύπησε ο σεισμός και έχουν μεγαλύτερες ανάγκες. Γίνονται ήδη επαφές με τις τοπικές αρχές, για το είδος της βοήθειας που χρειάζονται. Οι νεκροί, ως τώρα, ανέρχονται σε 40 και οι τραυματίες σε 1600. Οι συνεχείς μετασεισμοί και το πολικό ψύχος που επικρατεί καθιστούν επιτακτική την ανάγκη προμήθειας μεγάλων ποσοτήτων ρούχων, κουβερτών, φαγητού, πόσιμου νερού και μέσων θέρμανσης για τους χιλιάδες ανθρώπους που διανυκτερεύουν στην ύπαιθρο Η Κάριτας Τουρκίας συνεργάζεται με την ιταλική Κάριτας για την παροχή υλικής και ψυχολογικής υποστήριξης στους κατοίκους των χωριών που επλήγησαν.

Πληροφορίες / φωτογραφία από Vatican News

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos