Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Κοροναϊός: επιβραδύνεται η μετάδοση στην Κίνα, αλλά αυξάνεται ο φόβος για την οικονομία
Pin It

Κοροναϊός: επιβραδύνεται η μετάδοση στην Κίνα, αλλά αυξάνεται ο φόβος για την οικονομία

Οι περιπτώσεις Κοροναϊού που επιβεβαιώθηκαν χθες είναι 1.459, λιγότερες από τις 2.077 που είχαν καταγραφεί τη Δευτέρα, σηματοδοτώντας μια πιθανή αρχή επιβράδυνσης της λοίμωξης. Πάνω από εκατό άτομα πήραν εξιτήριο μετά από νοσηλεία σε νοσοκομείο. Αναφορικά με την αυξανόμενη ανησυχία των αγορών για τις επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία, η συνέντευξη με τον Francesco Sisci
Για πρώτη φορά στην Κίνα σημειώθηκε μια επιβράδυνση αναφορικά με τις περιπτώσεις κοροναϊού: την Τρίτη 28 Ιανουαρίου ήταν σχεδόν 30% λιγότερες σε σχέση με εκείνες που καταγράφηκαν την προηγούμενη ημέρα. Με τις έξι χιλιάδες περιπτώσεις που ανακοινώθηκαν από την Κινεζική Εθνική Επιτροπή Υγείας (NHC) , η μόλυνση του κοροναϊού, ωστόσο ξεπέρασε σε ποσοστιαία βάση εκείνη του Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου (Sars) του 2003. Όσον αφορά στους θανάτους, οι αριθμοί ευτυχώς, είναι ίσοι με το ένα τρίτο περίπου με εκείνους του Sars: πριν από δεκαεπτά χρόνια τα θύματα ανέρχονταν σε 349, ενώ μέχρι στιγμής καταμετρούνται 170 θάνατοι που προκλήθηκαν από τον νέο κοροναϊκό.

Οι οικονομικές συνέπειες
Η British Airways αποφάσισε σήμερα, να αναστείλει όλες τις πτήσεις προς και από την Κίνα, εξαιτίας του νέου κοροναϊού. Η απόφαση έχει άμεση επίπτωση αφού τώρα μπορεί να ληφθεί και από άλλες αεροπορικές εταιρείες. Ο Λευκός Οίκος επίσης, κοινοποίησε σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες ότι έχει εξετάσει την περίπτωση αναστολής όλων των πτήσεων από και προς την Κίνα. «Δεν εξαιρείται κανείς», δήλωσε ο υπουργός Υγείας των Η.Π.Α., AlexAzar. Αύριο η Toyota θα διακόψει για δέκα ημέρες την παραγωγή στη χώρα, υποσχόμενη να παρακολουθεί προσεκτικά την εξέλιξη της κατάστασης. Αλλά και η Starbucks αποφάσισε να κλείσει τα μισά από τα καταστήματά της στην Κίνα, τα οποία σήμερα υπερβαίνουν τις τέσσερις χιλιάδες. Τέλος, συνέπειες θα υπάρξουν και στον αθλητικό κόσμο: ακυρώθηκαν οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκι οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα στην Κίνα, όπως ανέφεραν οι Αρχές του Πεκίνου.

«Τα μέτρα της Κίνας είναι σωστά»
«Η ανησυχία για την παγκόσμια οικονομία είναι μεγάλη, κυρίως επειδή το βάρος της Κίνας σε όλο τον κόσμο δεν είναι το ίδιο όπως πριν από 17 χρόνια, την εποχή του Sars». Αυτό δήλωσε κατά τη συνέντευξή μας, ο Francesco Sisci, ειδικός για την Κίνα ο οποίος ήδη βρίσκεται στο Πεκίνο,. «Τα μέτρα που έλαβε η Κίνα είναι σωστά – προσθέτει-, αλλά στην πραγματικότητα η οικονομία επιβραδύνεται». Ωστόσο, δεν πρέπει να υπάρχει κινδυνολογία: η προοπτική είναι βραχυπρόθεσμη «ημέρες, εβδομάδες και – εξηγεί ο Sisci – γίνεται συζήτηση μόνο για μια πιθανή συρρίκνωση της κινεζικής και της παγκόσμιας οικονομίας», και σίγουρα όχι για μια κρίση.

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos