Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Ο.Η.Ε., μια διάσκεψη σχετικά με την δράση της Εκκλησίας για τη διάσωση ζωών κατά τη διάρκεια του ολοκαυτώματος
Pin It

Ο.Η.Ε.,  μια διάσκεψη σχετικά με την δράση της Εκκλησίας για τη διάσωση ζωών κατά τη διάρκεια του ολοκαυτώματος

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Ιανουαρίου, το διεθνές συμπόσιο στα Ηνωμένα Έθνη που διοργανώθηκε από τον Μόνιμο Παρατηρητή της Αγίας Έδρας
Έχουν περάσει 75 χρόνια από την απελευθέρωση του Άουσβιτς και το απόγευμα της Δευτέρας 27 Ιανουαρίου, στη Νέα Υόρκη, στα Ηνωμένα Έθνη διεξάγεται ένα διεθνές συμπόσιο με τίτλο: «“Remembering the Holocaust: The Documented Efforts of the Catholic Church to Save Lives” (Θυμόμαστε το Ολοκαύτωμα: οι τεκμηριωμένες προσπάθειες της Καθολικής Εκκλησίας για τη διάσωση ανθρώπινων ζωών).

Scopo dell’evento è far conoscere al pubblico internazionale i più recenti Σκοπός της εκδήλωσης είναι να κάνει γνωστά στο διεθνές κοινό τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα της ιστορικής έρευνας που τεκμηριώνουν πώς η Καθολική Εκκλησία και ο Eugenio Pacelli, από καρδινάλιος όπως ο Πάπας, καταπολέμησαν τον Χίτλερ και βοήθησαν ένα μεγάλο αριθμό διωκόμενων, πολλοί από τους οποίους ήταν Εβραίοι, κατά τη διάρκεια των ναζιστικών διώξεων.

Το συμπόσιο διοργανώθηκε από τον μόνιμο Παρατηρητή της Αγίας Έδρας στα Ηνωμένα Έθνη, σε συνεργασία με το ίδρυμα «Pave the Way Foundation”. Στην εκδήλωση (την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά μέσω του link http://webtv.un.org από τις 21:00 έως τις 24:00, ώρα Ρώμης), λαμβάνουν μέρος ορισμένοι διεθνείς ειδικοί: Gary Krupp (Η.Π.Α.), Edouard Husson (Γαλλία), Michael Hesemann (Γερμανία), Ronald Rychlak (Η.Π.Α.), Mark Riebling (Η.Π.Α.), Limore Yagil (Γαλλία), Matteo Luigi Napolitano (Ιταλία), Johan Ickx (Αγία Έδρα).

Ο Ickx, επικεφαλής του Αρχείου του Τμήματος για τις Σχέσεις με τα Κράτη του Υπουργείου του Κράτους, κατά την εισήγησή του θα αναφερθεί επίσης στα αποτελέσματα της μελέτης της Βελγίδας Dominiek Oversteyns, η οποία μέσα από σχεδόν 2.000 σελίδες, στηριζόμενες μόνο σε πρωτεύουσες πηγές, έγγραφα και μαρτυρίες των επιζώντων, ανακατασκεύασε αυτό που συνέβη στους Ρωμαίους Εβραίους, πολλοί από τους οποίους παρέμειναν κρυμμένοι στα μοναστήρια της Αιώνιας Πόλης.


 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos