Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It


ΚΑΡΙΤΑΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ: ΜΕΓΑΛΗ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

Όλοι γνωρίζουμε πόσο ισχυρή, οικονομικά, είναι η καθολική εκκλησία της Γερμανίας, το οποίο αποδεικνύεται (και) από τους πολλούς εργαζόμενούς της, όσο και από τα κοινωνικά προγράμματα που χρηματοδοτεί εντός και εκτός της χώρας. Όμως πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Φριβούργου, για τα χρόνια 2017-2019, έδειξε ότι μεγάλη συνεισφορά στο έργο της έχουν οι πολλές χιλιάδες εθελοντές της, Πράγματι 340.000 εθελοντές προσφέροντας κατά μέσο όρο 6 ώρες εθελοντισμού το μήνα ( 1 1/2 ανά εβδομάδα ) προσέφεραν 22 εκατομμύρια ώρες εθελοντικής εργασίας, πλέον 2 εκατομμύρια ώρες για συγκεκριμένα προγράμματα, πλέον 200.000 ώρες προσφοράς σε έκτακτες περιπτώσεις.
Τα 3/4 των εθελοντών είναι γερμανοί υπήκοοι, οι υπόλοιποι κάτοικοι Γερμανίας άλλων εθνικοτήτων.
Επίσης τα 3/4 είναι καθολικοί πιστοί. Η έρευνα έδειξε ότι πολλοί μετανάστες και πρόσφυγες που δέχθηκαν βοήθεια, όταν “σταθούν στα πόδια τους” επιστρέφουν για να προσφέρουν εκείνοι πλέον εθελοντισμό (το 7% του συνόλου των εθελοντών) Οι περισσότεροι εθελοντές είναι στην κλίμακα ηλικίας 50-74 ετών. Ο πρόεδρος της γερμανικής ΚΑΡΙΤΑΣ, ΣΕΒ/Τίτος Peter Neber, δήλωσε ότι, χωρίς τους εθελοντές, η οργάνωση δε θα μπορούσε να υλοποιήσει το εύρος των δράσεων που είναι απαραίτητες.
Ζήτησε από τις κρατικές και δημοτικές αρχές να δείξουν έμπρακτα την αναγνώρισή τους π.χ. προσφέροντας δωρεάν εισιτήρια στους εθελοντές και σημείωσε ότι και στη Γερμανία αυξάνονται οι άνθρωποι που κοιμούνται στο δρόμο Επειδή όμως το πρόβλημα δεν έχει μόνο τοπική διάσταση, αλλά εθνική και διεθνή, πρέπει να αντιμετωπισθεί με τη δέουσα σοβαρότητα σε όλα τα επίπεδα.

Πληροφόρηση και logo από L` Osservatore Romanο 27-28/1/2020


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos