Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Σε ακρόαση στον Πάπα ο Πρόεδρος του Ιράκ Barham Salih

Το Γραφείο Τύπου του Βατικανού εξέδωσε δήλωση σχετικά με τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε προχθές το πρωί στο Βατικανό μεταξύ του Πάπα Φραγκίσκου και του Μπαράμ Σαλίχ, Προέδρου του Ιράκ. Αυτό είναι το πλήρες κείμενο της σημείωσης:
Σήμερα, στις 25 Ιανουαρίου, ο Άγιος Πατρός Φραγκίσκος δέχθηκε σε ιδιαίτερη ακρόαση το κ. Barham Salih, Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Ιράκ, ο οποίος στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Καρδινάλιο Κ. Paul Richard Gallagher, γραμματέα για τις σχέσεις της Αγίας Έδρας με τα κράτη.
Κατά τη διάρκεια των εγκάρδιων συνομιλιών, επισημάνθηκαν οι καλές διμερείς σχέσεις και αναφέρθηκαν στις τρέχουσες προκλήσεις της χώρας, η σημασία της προώθησης της σταθερότητας και της διαδικασίας ανασυγκρότησης, η ενθάρρυνση της πορείας του διαλόγου και η αναζήτηση κατάλληλων λύσεων υπέρ των πολιτών και με σεβασμό στην εθνικής κυριαρχίας.
Στη συνέχεια της συζήτησης αναφέρθηκε ότι είναι σημαντικό να διατηρηθεί η ιστορική παρουσία των χριστιανών στη χώρα, της οποίας αποτελούν αναπόσπαστο μέρος, και η σημαντική συμβολή τους στην ανασυγκρότηση της κοινωνίας, επισημαίνοντας την ανάγκη να τους διασφαλιστεί η ασφάλεια και μια θέση στην μέλλον του Ιράκ.
Τέλος, επικεντρώθηκε η προσοχή στις διάφορες συγκρούσεις και τις σοβαρές ανθρωπιστικές κρίσεις που πλήττουν την περιοχή υπογραμμίζοντας τη σημασία των προσπαθειών που έγιναν με την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της ειρηνικής συνύπαρξης


 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos