Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

O ΝΕΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ

Ο τρόπος σκέψης του Πάπα Φραγκίσκου φάνηκε, ακόμα μια φορά, στην επιλογή του νέου προσωπικού γραμματέα του. Ο Ποντίφικας έχει, συνήθως, δύο Γραμματείς που ασχολούνται με την υλοποίηση του καθημερινού προγράμματος επαφών, την αλληλογραφία ( επιστολές, φαξ, μέιλ ) και το πρόγραμμα θείων λειτουργιών και προσκεκλημένων σε αυτές, που τελεί ο Πάπας, τα πρωινά, στην κατοικία του στην Αγία Μάρθα. Ο άλλος γραμματέας, που παραμένει είναι ο Yoannis Gaid. Ο νέος αντικατέστησε συμπατριώτη του Πάπα, που επέστρεψε στην προηγούμενη υπηρεσία του, στη Σύνοδο για τον ορισμό των Επισκόπων.
Οι προσωπικοί γραμματείς προηγούμενων Παπών αναδείχθηκαν, όταν αποχώρησαν, σε θέσεις Επισκόπων και Καρδιναλίων. Ο σημερινός Πάπας προτιμά νέους σε ηλικία ιερείς, που η θέση τους δίπλα σε αυτόν δε θα θεωρείται ευκαιρία για αξιώματα ή προσωπική προβολή αλλά “υπηρεσία” όπως κάθε άλλο εκκλησιαστικό καθήκον.
Ο γεννημένος το 1978 στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης π. Gonzales Aemilius είναι “ιερέας των παιδιών του δρόμου”. Μεγαλωμένος από άθεους γονείς γνώρισε την πίστη στο Λύκειο, όταν συναναστράφηκε ιερείς που προσπαθούσαν να σώσουν νέους από τους επικίνδυνους δρόμους του Μοντεβιδέο.
Αποφάσισε να ακολουθήσει το παράδειγμά τους. Όταν, το 2006, χειροτονήθηκε, έχοντας ήδη αποκτήσει διδακτορικό θεολογίας, ήταν ήδη γνωστός για το έργο του με τα παιδιά ακόμα και εκτός της χώρας του, απόδειξη ότι, την ίδια χρονιά, επικοινώνησε μαζί του ο Αρχιεπίσκοπος Μπουένος Αϊρες (και σημερινός Πάπας) για να μάθει περισσότερα ! Άρχισαν να επικοινωνούν και ο π. Gonzalo θυμάται ότι αμέσως εντυπωσιάσθηκε από τη σύνθετη σκέψη του Μπεργκόλιο, που καταφέρνει να υλοποιεί δύσκολα εγχειρήματα, όπως και να παίρνει το καλύτερο από τον κάθε άνθρωπο.
Την 17-3-2013 ο νεοεκλεγείς Πάπας Φραγκίσκος, ετοιμαζόμενος να τελέσει την πρώτη θεία λειτουργία του για τους πιστούς, διέκρινε στο πλήθος των πιστών τον π. Gonzalo, που είχε έρθει προσκυνητής στη Ρώμη. Προς έκπληξη όλων ( και του ιδίου φυσικά ) τον κάλεσε κοντά του ! Στο τέλος της θείας λειτουργίας o Πάπας είχε ζητήσει από τους πιστούς να προσευχηθούν για το έργο του 35χρονου τότε ιερέα για “ τα παιδιά του δρόμου” του Μοντεβιδέο.
Σχεδόν 7 έτη αργότερα ο π. Gonzalo θα πάει στη Ρώμη, για να βοηθήσει τον Πάπα στο καθημερινό πρόγραμμά του, εγκαταλείποντας προσωρινά τη θέση ευθύνης στο Λύκειο Jubilar Juan Pablo II που ίδρυσε. Είναι σίγουρο ότι δίπλα στο σημερινό Πάπα θα συνεχίσει να ασχολείται, από απόσταση, με το έργο που άφησε πίσω και όχι με τη δική του εκκλησιαστική ανάδειξη...

Πληροφορίες και φωτογραφία από Vatican News

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos