Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Καρδινάλιος Sarah: Φθάνει πια η εκμετάλλευση

Ο Καρδινάλιος Sarah επέστρεψε στην πολεμική που αφορά το συνετό γραπτό του Επίτιμου Πάπα Βενέδικτου 16ου. Εξήγησε επίσης πιο είναι, κατά τη γνώμη του, το πρόβλημα της
Το γεγονός ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις μέσα στην Εκκλησία και ότι υπάρχουν εκείνοι που επιτρέπουν τον εαυτό τους να επιτίθενται τόσο στον Βενέδικτο του 16ο όσο και στον Πάπα Φραγκίσκο οφείλεται στην έλλειψη πίστης.

Ο Καρδινάλιος Sarah απαντά στη διαμάχη για το βιβλίο
Τις τελευταίες ημέρες δημιουργήθηκε μια καταιγίδα γύρω από το βιβλίο «Από τα βάθη της καρδιάς» που θα κυκλοφορήσει στα ιταλικά βιβλιοπωλεία στις 30 Ιανουαρίου. Σε αυτό, ο Καρδινάλιος Sarah αναφέρει κάποιες σκέψεις του Ομότιμου Πάπα Βενέδικτου του XVI για την ιεροσύνη. Αυτές οι σκέψεις έχουν αναφερθεί ως απόδειξη μιας σαφούς διαφοροποίησης μεταξύ του Ratzinger και του Πάπα Φραγκίσκου, πυροδοτώντας περαιτέρω ισχυρισμούς για ένα Βατικανό χωρισμένο σε δύο αντικρουόμενες φατρίες. Την ημέρα μετά τη δημοσίευση των πρώτων αποσπασμάτων από το βιβλίο, ο Βενέδικτος του XVI είχε αφαιρέσει το όνομά του από τα κείμενα, διευκρινίζοντας ότι δεν το είχε γράψει σε συνεργασία.
Αλλά αργότερα το όνομά του επανεμφανίστηκε. Τώρα διευκρινίζεται ότι ο Ratzinger έχει διαβάσει και εγκρίνει την εισαγωγή και τα συμπεράσματα του Καρδινάλιου Sarah. Το θέμα φαίνεται να έχει κλείσει. Αλλά ο Καρδινάλιος, που είχε μία συνέντευξη από το ‘Foglio’ , ήθελε να πει λίγα λόγια για το τι συνέβη. Στην πραγματικότητα, είχε αρχικά απαντήσει στις κατηγορίες που του απέδιναν ότι είχε εκμεταλλευτεί τα λόγια του Ομότιμου Πάπα. Τώρα προσθέτει: "έχουν προκύψει παράλογες διαμάχες, χυδαία ψεύδη και τρομερή ταπείνωση έχουν ακολουθήσει τον Βενέδικτο 16ο και εμένα. Αυτό που μου ραγίζει την καρδιά και με ενοχλεί βαθιά είναι η βαρβαρότητα, η αδιαφορία, η έλλειψη προσοχής και η κακομεταχείριση με την οποία αντιμετωπίστηκε ο Βενέδικτος του XVI ".

Ο Καρδινάλιος Sarah απαντά στη διαμάχη για το βιβλίο
Στη συνέχεια της συνέντευξης, ο Καρδινάλιος Sarah εξηγεί ποιο είναι το μήνυμα που ήθελε να περάσει ο ίδιος και ο Επίτιμος Πάπας. Αυτή είναι η έννοια: "Αν ο νόμος της αγαμίας αποδυναμωθεί, ακόμη και για μια συγκεκριμένη περιοχή, δημιουργείται ένα ρήγμα, μια πληγή στο μυστήριο της Εκκλησίας". Προσθέτει επίσης: η «ιεροσύνη για παντρεμένους άνδρες χωρίς να καταστρέφει την ιεροσύνη του Ιησού Χριστού και της νύφης του, της Εκκλησίας». Ολοκληρώνει επίσης λέγοντας "όταν αισθάνομαι ότι θέλουμε να δημιουργήσουμε διακονήματα υπουργεία γυναικών, αναρωτιέμαι αν αναζητούμε πίστη στον Θεό ή ακολουθούμε τη μόδα".
Αυτό επιβεβαιώνει επίσης ότι ούτε από μέρους του ούτε από τον Βενέδικτου 16ου υπήρχε η πρόθεση να δημιουργήσουν προβλήματα στον Πάπας Φραγκίσκο, αλλά απλώς να προσφερθεί σε αυτόν και σε άλλους ανθρώπους της Εκκλησίας ένα περαιτέρω σημείο εκκίνησης για προβληματισμό σχετικά με το ζήτημα της "Αγαμίας". . Πράγματι, το βιβλίο αποστέλλεται πρώτα στον Άγιο Πατέρα και σε άλλους Καρδιναλίους και Επισκόπους.


 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos